Dimarts, 22 de juny de 2021 - Edició 1062
La República

Ridao defensa l’avortament voluntari i lliure fins a les 14 setmanes

El candidat d’Esquerra a les properes eleccions espanyoles del 9 de març, Joan Ridao, ha anunciat aquest dissabte al matí després de rebre als nous militants del partit, que proposarà una reforma del codi penal que permeti que la interrupció voluntària de l’embaràs sigui lliure fins a les 14 de setmanes de gestació, que és el temps que una sentència del Tribunal Constitucional considera que l’embrió encara no pot considerar-se un ésser humà. A partir de les 14 setmanes, ‘s’haurien de trobar fórmules per veure quins supòsits serien possibles’, ha dit Ridao, que ha explicat que aquesta proposta serà inclosa al seu programa i serà una iniciativa que ERC presentarà al Congrés en un futur.

Redacció
Redacció 28/01/2008

El candidat independentista considera que ‘la legislació que tenim ara no prima el dret de la dona sinó del metge i no pot ser que en ple segle XXI una dona hagi d’anar a demanar permís al metge perquè li doni el certificat d’idoneïtat sobre si pot avortar o no’. En aquest context, Ridao ha afegit que ‘la legislació actual és hipòcrita’ referint-se a un dels tres supòsits, el terapèutic, que preveu la llei per avortar, ‘perquè invoca a la salut mental de la dona’.

Ridao també considera que ‘estem patint una involució democràtica’ i ha posat com a exemple que la justícia espanyola obligui a anar a declarar i donar explicacions a dones que havien interromput l’embaràs voluntàriament i la manifestació convocada per la dreta ‘més carca i rància que vol tornar a les lleis que fa quaranta anys impedien la interrupció voluntària de l’embaràs’.

El candidat independentista ha apuntat que en aquest tema ‘novament el PSOE demostra que es queda a mitges i no compleix el que promet, perquè el 26 de desembre va fer una proposta per ampliar el marge de la interrupció voluntària de l’embaràs i finalment no l’ha inclòs en el programa’.