Dimecres, 4 d'agost de 2021 - Edició 1105
La República

Ridao avisa que ERC no actuarà com a ‘airbag’ del PSOE al Parlament espanyol

El secretari general d’ERC, Joan Ridao, ha suspès avui la gestió del govern espanyol, just quan fa un any de les eleccions que van revalidar José-Luis Rodríguez Zapatero al capdavant del govern espanyol. També ha advertit que Esquerra no serà ni l”airbag’ ni el ‘soci de referència’ dels socialistes al Congrés dels Diputats, per bé que ha assenyalat: ‘No ens neguem a acords puntuals’. Joan Ridao també ha fet una valoració negativa del paper la cap de llista del PSC d’ara fa un any, Carme Chacón, actual ministra de Defensa espanyola. Ha considerat que, en qüestions que afecten els interessos del país, Chacón ha estat ‘desapareguda en combat, ha comès una omissió clamorosa. De cara el futur, els votants del PSC ho tindran en compte’.

Redacció
Redacció 09/03/2009

En la roda de premsa posterior a l’executiva d’ERC, Ridao ha criticat també la retallada pressupostària que el ministeri de Treball i Immigració espanyol vol dur a terme en polítiques de cohesió social: ‘És una retallada dolorosa i inacceptable’, ha apuntat, perquè suposarà que Catalunya només rebi 30 milions d’euros dels 43 inicialment previstos, fet que ‘repercutirà molt negativament en la possibilitat de fer polítiques de cohesió social per part de la Generalitat’ (vídeo).

Ridao ha criticat que es tiri endavant aquesta mesura, ‘sobretot en l’actual context de crisi, en què es disparen les necessitats socials i convenen polítiques per evitar un conflicte social i el perill d’exclusió dels col·lectius més vulnerables’.