Dijous, 14 de Novembre de 2019 - Edició 476
La República

Revés judicial al Govern valencià pel tancament de TV3

Madrid (ACN).- El Tribunal Suprem ha estimat el recurs d'Acció Cultural del País Valencià (ACPV) i anul·la la resolució del govern valencià que obligava a tancar les emissions de TV3 i imposava una sanció de 300.000 euros. L'alt tribunal considera que és l'Estat i no el govern del País Valencià qui és competent per controlar i sancionar l'ús del domini públic radioelèctric. Una sentència del 2008 del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana va desestimar el recurs interposat per ACPV contra la Generalitat valenciana, que va avalar el tancament de les emissions televisives i va mantenir la multa a l'associació.
 
 

Redacció
Redacció 12/12/2012

Esquerra Unida exigeix que el govern valencià contacti de manera urgent amb Acció Cultural per tornar a emetre TV3
 
Esquerra Unida del País Valencià ha exigit aquest dimecres que la Generalitat Valenciana “contacti de manera urgent” amb Acció Cultural del País Valencià perquè el senyal de TV3 s'emeti de nou al territori. La formació ha valorat de manera molt positiva la sentència del Suprem que deixa sense efecte les sancions a l'entitat i les prohibicions d'emissió del senyal al País Valencià. La diputada a les Corts Valencianes Marina Albiol ha confiat que la decisió judicial suposi “la fi d'una censura, d'un atac a la llibertat d'expressió i d'un atac a la nostra llengua que mai es tindrien que haver produït”.
 
“El Consell s'ha de posar en contacte de manera urgent amb Acció Cultural perquè la senyal de TV3 arribe a les nostres cases de manera immediata”, ha exigit Albiol. La diputada ha afegit que la sentència ha de ser “el punt i final d'una època funesta i repressora, de la censura i persecució que el govern del PP ha exercit sobre TV3 i sobre Acció Cultural del País Valencià, a qui Fabra haurà, com a mínim, reparar el dany causat”.

Compromís: “Tot este procés evidencia el caràcter totalitari del govern del PP, que no vol que els ciutadans puguem vore televisions públiques que ells no puguen controlar”
 
El grup parlamentari Compromís ha mostrat la seva satisfacció per la sentència del Tribunal Suprem que dóna la raó a Acció Cultural del País Valencià (ACPV) i anul·la les resolucions per les quals s'instava al tancament de repetidors de TV3 i imposava de sancions a l'entitat. A través d'un comunicat, el diputat a les Corts Valencianes, Josep Maria Pañella, ha dit que el tancament de repetidors i les sancions “eren un atemptat del govern del PP contra el dret a la lliure informació” i ha celebrat que “finalment la justícia haja restablert la normalitat de les emissions d'un canal de televisió que forma part de la cultura audiovisual dels valencians”.
 
Compromís exigeix al govern del PP que després de la sentència faci efectiva d'una manera oficial la reciprocitat de les emissions entre Canal 9 i TV3. La coalició considera que la sentència del Suprem deixa “molt malament” la Generalitat Valenciana, a qui exigeix que cessi “esta actitud absurda i fora de tota lògica”.
 
 

  

Relacionats