Dimecres, 4 d'agost de 2021 - Edició 1105
La República

Resposta catalana als efectes del cicló Sidr a Bangladesh

La Cooperació Catalana ha respost a la crida d’ajut internacional del govern de Bangladesh amb l’enviament de material humanitari. Dimecres sortida del port de Barcelona un vaixell amb material d’aixopluc […]

Redacció
Redacció 01/12/2007

La Cooperació Catalana ha respost a la crida d’ajut internacional del govern de Bangladesh amb l’enviament de material humanitari. Dimecres sortida del port de Barcelona un vaixell amb material d’aixopluc de Creu Roja per a la població afectada pel Sidr. Fa una setmana ja es va enviar un primer avió a la zona amb material sanitari i mèdic a través de l’ONG Farmamundi

Des del port de Barcelona, Creu Roja a Catalunya i l’ACCD van enviar dimecres un carregament humanitari consistent en material de refugi: 5.000 mantes personals i 1.100 tendals de plàstic que donaran aixopluc a unes 1.000 famílies. L’enviament del material està valorat en 53.400 euros, una quantitat aportada per l’ACCD com a resultat del conveni de col·laboració amb Creu Roja per a aquest 2007.

La setmana passada ja havia sortir un un primer avió amb carregament de material sanitari per a la zona afectada. L’enviament català estava format per medicaments de primera necessitat i específics d’emergència finançats per l’ACCD a través de l’ONG Farmacèutics Mundi i amb el qual s’atendran 30.000 persones durant un mes.
El destinatari dels enviaments és el Ministeri d’Alimentació i Gestió de Desastres de Bangladesh, l’organisme governamental responsable de gestionar la resposta a les catàstrofes al país asiàtic, que és qui ha fet la crida d’ajut internacional.

El cicló Sidr va colpejar Bangladesh el 15 de novembre amb vents superiors als 235 km/h, i es calcula ue ja ha afectat set milions de persones. Els últims informes de Nacions Unides ja parlen de 3.200 persones mortes, 880 de desaparegudes i 34.700 de ferides. Les cases totalment destrüides per la tempesta són més de 365.000.