Dissabte, 25 de març de 2023 - Edició 1703
La República

Rècord d’inscripcions al festival de cinema de Girona

Girona es convertirà en una ciutat pels amants del cinema quan el festival de cinema de la ciutat es celebri del 15 al 21 d’octubre. Qui hi assisteixi tindrà un ventall ampli de possibilitats ja que s’han superat les 600 pel•lícules inscrites per la present edició. Encara en podrien ser més ja que tot just falten quinze dies pel tancament de la convocatòria, segons han informat els organitzadors. Hi ha pel•lícules catalanes, de l’Estat espanyol i d’estrangeres.

Redacció 22/07/2007

El festival de cinema de Girona, que se celebrarà del 15 al 21 d’octubre i a quinze dies pel tancament de les inscripcions ja ha superat les 600 pel·lícules. Les propostes cinèfiles provenen majoritàriament de l’Estat espanyol però també d’altres països com Singapur, Mèxic, Estats Units, l’Iran, Austràlia, Alemanya o Xile. De moment, s’han presentat set documentals i la resta són pel·lícules experimentals o de ficció

Pel que fa als autors gironins, per ara s’han inscrit uns trenta curtmetratges, tres dels quals són pel·lícules rodades en 35 mil·límetres: Veïnes, de Marta E. Vilaltella (Girona); Marfondre’s, de Josep Puigvert (Cassà de la Selva); i Cheesecake, de David Vergés (Figueres).

Autors ja coneguts pel festival tornen a presentar les seves obres com el jove de Vilobí, Lluís Hereu, que després de molts anys de rodar a Cuba, situa a Girona la seva última obra, titulada Somebody to love.

Repeteixen altres directors com David Ruiz, amb Noise, o Raul Torres, amb Aire.

De la seva banda, Raul Busquets, de Blanes, també presentarà una pel·lícula en el festival: un fals documental sobre un torero interpretat per Nanu Ferrari. Currito de la Costa és el títol d’aquest curtmetratge inspirat en la demolició de la plaça de toros de Lloret de Mar.