Dissabte, 24 de setembre de 2022 - Edició 1521
La República

Rajoy vol carregar-se la normalització lingüística a les escoles

El president del PP, Mariano Rajoy, ha afirmat aquest diumenge que si guanya les eleccions el pròxim mes de març garantirà ‘per llei’ el dret a ‘utilitzar i a aprendre el castellà en totes les etapes del sistema educatiu a Espanya’, amenaçant així el model lingüístic català que regula l’Estatut. Rajoy, que ha fet aquesta promesa en la cloenda de la Conferència Política del seu partit, creu que ‘és també necessari garantir la capacitat de les Corts per regular la política educativa i lingüística’, si cal, per sobre de les autonomies. El president del PP també ha mostrat el seu rebuig a una negociació amb ETA perquè, segons ell, l’únic camí per acabar amb el terrorisme és ‘la rendició o la derrota’ i ha promès als qui guanyin menys de 16.000 euros anuals que no hauran de pagar l’impost de la renda.

Redacció 18/11/2007

Al llarg de tres dies, el PP ha celebrat a Madrid una Conferència en la qual Rajoy ha anunciat la posada en marxa d’un Nou Consens que ‘torni l’estabilitat perduda durant aquesta legistatura’. Segons Rajoy, en aquests anys s’han ‘pulveritzat’ els acords a nivell estatal assolits durant la Transició i ‘és fonamental recuperar el terreny comú d’entesa sobre qüestions fonamentals’.

El president popular ha anunciat també el seu compromís perquè governi el partit més votat i així els ciutadans ‘vegin que la seva voluntat compta’ i ha descartat la possibilitat de negociar amb ETA en un futur perquè ‘no és raonable que es consulti als terroristes sobre els seus desitjos o el preu del seu silenci’. Ha anunciat també que pensa proposar al parlament espanyol que aprovi una declaració amb el compromís que no es negociarà amb ETA, ‘ja que el terrorisme no admet més solució que la rendició o la derrota’.

Sobre política exterior, el líder popular ha advocat per recuperar el prestigi d’Espanya en l’exterior perquè ‘no és raonable que un país democràtic defensor de les llibertats individuals, renunciï a intervenir en el món en empara de la democràcia i dels drets humans’. ‘No és raonable que ens aliniem amb els tirans enfront dels dissidents tant a Cuba com a Veneçuela. Hem de recuperar el prestigi d’Espanya a Llatinoamèrica’, ha dit. I és que, per a Mariano Rajoy, ‘la política exterior d’Espanya ha de ser la que correspon a la dignitat de la nostra nació, a la nostra història, a la nostra posició en el món i als nostres objectius culturals i econòmics. És un instrument fonamental per defensar la seguretat dels nostres compatriotes i els interessos de les nostres empreses comercials’.

Exempció de l’impost de la renda per als qui guanyin menys de 16.000 euros l’any

Mariano Rajoy es proposa l’objectiu d’alliberar a més de set milions de persones de pagar ‘ni un sol euro’ de l’Impost sobre la Renda de Persones Físiques (IRPF) si cobren 16.000 euros o menys’.

‘En la pròxima legislatura tots els treballadors i pensionistes que avui guanyen 16.000 euros a l’any o menys, no pagaran l’Impost sobre la Renda. No pagaran ni un euro’, ha explicat Rajoy. L’objectiu d’aquesta reforma, segons el president del PP, ‘és que set milions de persones que avui paguen l’Impost sobre la Renda deixin de fer-ho. Que no hagin de dedicar ni un mes, ni un dia del seu treball per pagar a Hisenda’, ha afegit. Així mateix, el Partit Popular establirà una rebaixa addicional en els impostos a totes les dones que estiguin treballant fora de casa. Rajoy ha explicat que amb aquesta mesura ‘volem animar les dones perquè s’incorporin al treball i no ho abandonin. De manera que tota dona, pel fet de treballar fora de la llar, es trobi amb una rebaixa en els seus impostos, amb més diners a la butxaca’, ha manifestat Mariano Rajoy.