Dilluns, 26 de juliol de 2021 - Edició 1096
La República

Rajoy fa una crida a l’electorat de Duran i Lleida per frenar el Govern

Mariano Rajoy s'està quedant sense idees davant la realitat: la pressió de l'Estat no frena la determinació del govern de la Generalitat amb el referèndum.

Redacció
Redacció 09/08/2017
El president del Gobierno, Mariano Rajoy, sembla disposat a tirar d'un nou canvi d'estratègia. Com si fos un partit de futbol pocs minuts abans d'acabar, el cap de l'executiu espanyol ha fet una crida als catalans “amb sentit comú, sensatesa i equilibri” perquè facin “una passa endavant i aïllin els extremistes i radicals que avui condicionen el Govern de la Generalitat”.
 
Rajoy, que ha fet aquest discurs des de Lugo, ha emulat el discurs de la desapareguda Unió Democràtica de Duran i Lleida, que durant les eleccions catalanes del 27 de setembre i les generals del 20 de desembre va teixir el seu discurs polític amb expressions com “la revolució del sentit comú”.
 
El líder del PP i president espanyol demana d'aquesta manera que es combatin les accions de l'organització juvenil de l'esquerra independentista Arran contra el model turístic de Barcelona. Segons Rajoy, els “extremistes” estan portant la societat a una “situació límit” quan, la immensa majoria dels ciutadans només “volen viure, ser feliços, tenir feina, i que als fills i a ells els vagi bé”.