Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Qui protegeix el toro del Bruc?

|

- Publicitat -

L’espanyolíssim toro d’Osborne i emblema de l’Espanya més essencialista i arnada, va tornar a tornar a posar-se firmes al Bruc el passat mes de maig després de la iniciativa privada d’un veí de Masquefa amb la complicitat del propietari dels terrenys, tal i com explica el mitjà demòcrata MinutoDigital.

El passat 31 de juliol dos joves que pretenien sabotejar l’estructura de ferro per deixar l’Anoia lliure de símbols espanyolistes van ser detinguts pel Mossos que sembla que vigilen amb freqüència la construcció metàl·lica, tal i com expliquen alguns veïns de la zona.

Publicitat

La polèmica pel toro es remunta a la llei espanyola de carreteres de l’any 1988 i el reglament de carreteres del 94 prohibien la presència de qualsevol element publicitari. Aleshores bodegas Osborne va iniciar una campanya per indultar el toro arreu de l’Estat, ja que s’argumentava que formava part del ‘paisatge espanyol’. El Tribunal Suprem els va donar la raó.

A banda del de El Bruc, només se’n té constància de dos més en territori català. Un a l’Aldea i l’altre a Mallorca. Veurem si l’espanyolíssim aguanta o surt corneao del turó en què s’ha reinstal·lat al peu de Montserrat.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut