Dimecres, 23 de juny de 2021 - Edició 1063
La República

“Que hijo de puta el de Bein Sports hablando catalán”

El que en un país normal seria una simple anècdota que quedaria esborrada de les ments dels espectadors al cap de pocs segons, a Espanya és un atac i una falta de respecte gravíssim. Durant la retransmissió del partit entre el Bayern de Munich contra la Juventus, en un moment on els comentaries es pensaven que no estaven en directe, es van poder sentir unes frases en català dirigides a l'equip tècnic que oferia les imatges. La xarxa espanyolista va insultar als locutors i un d'ells, Axel Torres, ho ha denunciat.

Redacció
Redacció 17/03/2016

El periodista esportiu no s'ho podia creure i va fer aquesta reflexió a Twiter: “Durant el Bayern-Juve, abans de la pròrroga, el narrador es va comunicar amb el control tècnic en català creient que no estava en directe. El que no deixa de ser una anècdota provoca reaccions que a un el deixen estupefacte”.

Tot seguit ha retuitat a alguns dels comentaris catalanofòbics que va rebre ell i la cadena. 

El periodista, avui, veient el revol que ha agafat l'assumpte, ha vlgut deixar clar el següent: “Davant la confusió generada, aclareixo que el company al qui es va escoltar al descans va ser @Miguel_An_Roman. Jo només vaig denunciar el cas. Encara que òbviament em podria haver passat a mi perquè jo també parlo en català amb els tècnics. És la meva llengua materna”.

La reacció de sempre

Insults, prepotència, incomprensió, mofes, sortides de to, crítiques… les reaccions de sempre que els usuaris de Twitter buidar a la xarxa. Està clar que els provocà urticària escoltar català durant uns pocs segons. directe!cat us ofereix alguns d'aquests tuits capturats.