Dimarts, 22 de juny de 2021 - Edició 1061
La República

Pujol celebra la ‘claredat’ i ‘contundència’ de Montilla en matèria de finançament

L’expresident de la Generalitat Jordi Pujol ha celebrat aquest dimarts la ‘claredat’, ‘contundència’ i ‘bons arguments’ amb el que el president José Montilla ha ‘contestat’ a José Luis Rodríguez Zapatero, Felipe González i Manuel Chaves en matèria de finançament. Per Pujol, ‘si aquesta contundència es manté, si l’energia inicial no es dilueix, ni que sigui de mala gana, a molts llocs d’Espanya, i en el PSOE i el PP, hauran de revisar plantejaments que ja no responen ni a la justícia ni tan sols a la solidaritat’. Per contra, l’expresident carrega contra González, del qual ha dit que va fer una ‘intervenció desgraciada’ quan va apostar per retardar la negociació per la situació econòmica.

Redacció
Redacció 14/05/2008

En un article al butlletí del Centre d’Estudis que porta el seu nom, Pujol ha dit que González ‘sap’ que ‘el finançament de la Generalitat és injust’ i que el concepte de solidaritat ‘és viciat’. De fet, Pujol demana a l’expresident del govern espanyol que recuperi un antic assessor seu, Antoni Zabalza, del qual alaba el seu posicionament respecte al finançament.

L’expresident remarca al govern espanyol que ‘la llei és la llei’ i ‘s’ha de complir’, també ‘si la llei és l’Estatut de Catalunya’.