Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1101
La República

Puigcercós carrega contra Interior i l’insta a millorar els errors en comptes de criticar els ajuntaments

El president d’ERC, Joan Puigcercós, ha dit aquest matí al conseller d’Interior, Joan Saura, que el què ha de fer el seu departament és millorar el què hagi fallat en el dispositiu activat davant les ventades del cap de setmana passat i no aixecar polèmiques. ‘No és bo entrar en aquestes polèmiques, Interior ha d’entendre que va ser una situació d’excepcionalitat i se n’ha d’aprendre’, ha declarat el líder d’ERC. Puigcercós ha fet aquestes declaracions després que el secretari general d’Interior, Joan Boada, hagi afirmat que els ajuntaments eren els responsables de la gestió davant el temporal perquè el Govern els havia traslladat ‘tota la informació’.

Redacció
Redacció 30/01/2009

Puigcercós ha defensat l’actuació del departament de Saura durant el temporal de neu de Sant Esteve però, en canvi, ha dit que durant els dies de temporal de vent ‘algunes coses no han sortit com pensaven’. Davant d’aquesta situació, Puigcercós ha remarcat que Interior ‘ha de criticar menys’ i no ha de ‘delegar responsabilitats’.

El president dels republicans ha fet aquestes declaracions durant una visita a la fàbrica d’embotits La Selva de Campllong (Gironès), on ha volgut destacar ‘la bona feina’ que fan les empreses del sector alimentari i ha llençat un missatge d’optimisme. ‘Empreses com aquestes poden ajudar a sortir de la crisi’, ha afirmat.
El finançament ha tornat a ser motiu de reflexió del republicà que ha reconegut que està ‘molt confós’ per les declaracions que el govern espanyol fa sobre el nou sistema de finançament de Catalunya. Segons Puigcercós, la desorientació de l’equip del president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, és ‘total’. ‘No són capaços de donar una resposta seriosa i cada dia surten declaracions contradictòries’, ha afirmat.

Segons els pronòstics de Puigcercós, el govern espanyol no farà una proposta ‘seria i coherent’ a la Generalitat de manera ràpida i el tema del finançament ‘s’allargarà’. ‘La confusió de l’equip de Zapatero ve donada perquè es pensaven que la Generalitat acceptaria qualsevol proposta i no ha estat així’, ha assegurat el líder dels republicans.