Dissabte, 18 de setembre de 2021 - Edició 1150
La República

Procés Constituent avala la proposta Forcades de diluir la independència amb tant sols 366 vots

L’assemblea oberta de Procés Constituent d’aquest diumenge celebrada als Escolapis de Terrassa ha tingut una pobre participació, uns escassos 500 vots d’una organització que diu comptar amb 40.000 simpatitzants. La proposta de l’exclaustrada Teresa Forcades de compaginar una gran llista de l’esquerra radical barrejant autèntics independentistes de la CUP amb gent de Podemos, ICV-EUiA i de Barcelona en Comú ha obtingut uns “pírrics” 366 vots, per contra l’opció clarament independentista d’una aliança amb la CUP amb 114 vots ha estat derrotada.

Redacció
Redacció 14/06/2015

Gir cap a la revolta amb Espanya enlloc de la revolta independentista

Teresa Forcades ja sense hàbit sembla que ha perdut força malgrat derrotar la proposta més independentista la proposta de Forcades neix debilitada per la poca participació i per l’actitud de forces clarament d’obediència espanyola com Podemos i ICV-EUiA.

Forcades amenaça en presentar-se sola si la CUP no entra en aquesta aliança

El document aprovat per tant sols 366 vots estableix que es descarta un acord amb una sola formació, un xantatge sense força a la CUP, ja que el no dels cupaires permet a Teresa Forcades encapçalar una llista única de Procés Constituent.

Els moviments populistes i mediàtics comencen a desinflar-se

El mateix procés d’aprovació de les llistes de Barcelona en Comu ja va visualitzar la disminució de participació real a les votacions, les famoses primàries convertides amb un pacte pels 15 primers llocs va provocar una primera decepció. Les primàries de Podemos a Catalunya per elegir Gemma Ubasat ja van tenir una primera davallada confirmada ara fa unes dies en l’elecció del seu cap de llista a les eleccions catalanes i avui ha estat l’assemblea de Procés Constituent que ha confirmat la davallada de participació, tant sols 500 vots en una organització que diu comptar amb 40.000 simpatitzants.