Dijous, 12 de Desembre de 2019 - Edició 504
La República

PPC i Ciudadanos posen el crit al cel: Montcada es declara lliure de Borbons

El ple de Montcada i Reixac (Vallès Occidental) ha aprovat aquest dijous  que el retrat del rei espanyol Felip VI deixi de presidir la sala de plens. La moció proposada per la CUP ha rebut els vots a favor de CiU, ERC, Círculo de Montcada, ICV-EUiA. El PSC s’hi ha abstingut i el PP i Ciudadanos hi han votat en contra. La  diputada del PPC i regidora de Montcada, Eva Garcia,  ha assegurat que el fet és un acte de “prevaricació” i ha citat sentències judicials que ho avalen, mentre que per Ciudadanos la retirada de la imatge del Borbó “suposa un menyspreu a una institució de l'estat i un atemptat contra la convivència entre els espanyols”.

Redacció
Redacció 24/07/2015

El regidor de la CUP, Gonzalo García, ha justificat la moció afirmant que “la monarquia borbònica és una institució antidemocràtica i anacrònica, l'única de l'Europa occidental que no ha de donar explicacions a cap òrgan polític i que s'ha enriquit de forma irregular, mostrant un comportament poc exemplar”.

La moció estableix que “és necessari retirar la imatge del rei d'Espanya de tots els espais municipals com un gest de normalitat, maduresa i higiene democràtica”.
L'alcaldessa, Laura Campos, ICV-EUiA va avançar que el lloc que ocupava fins ara el retrat es destinarà a una imatge “representativa” de Montcada.

Relacionats