Divendres, 31 de març de 2023 - Edició 1709
La República

Pizarro en campanya: visita Catalunya i promet més que Zapatero

El número dos del PP per Madrid, Manuel Pizarro, ha visitat Catalunya aquest dimecres i, fidel a l’esperit de campanya de fer promeses falses als catalans, s’ha mostrat favorable a la publicació de les balances fiscals i econòmiques. ‘Jo estic encantat, però això s’ha de fer bé’, ha matisat Pizarro, qui ha afegit que s’ha de veure ‘qui compra, qui ven, qui paga IVA, qui repercuteix IVA i sobre qui, i qui acaba pagant impostos’. El candidat dels populars ha fet aquestes declaracions a preguntes d’empresaris presents en la seva conferència a Barcelona en un acte organitzat per Pimec. Al matí també havia promès ajudes als veïns del barri del Gornal. Durant el seu primer acte al Principat des que és candidat -abans era president de l’Endesa que va deixar-nos sense llum- Pizarro ha manifestat que Catalunya és la seva “segona pàtria”, en un intent de guanyar-se l’electorat català que ja ha estat qualificat “d’operació de neteja d’imatge” per ERC.

Redacció 31/01/2008

A l’Auditori de l’ONCE a Barcelona, Pizarro ha manifestat que ‘el problema al final serà pels andalusos i els extremenys que són els qui estan rebent les subvencions’. ‘És igual que el Pla Marshall’, ha manifestat, abans d’afegir: ‘Els americans van donar diners a Europa perquè volien que aquesta els comprés productes’. ‘Quan es viu en un país amb unitat de mercat tot funciona en conjunt’, ha declarat.

Preguntat sobre què faria si fos ministre perquè Catalunya continuï essent una potència econòmica, Pizarro ha manifestat que ‘Catalunya serà el que vulguin els catalans’. ‘L’Estatut, l’antic i l’actual, dóna totes les eines per competir’, ha declarat. Sobre el nou Estatut, ha afirmat que ‘s’ha d’esperar la decisió del Tribunal Constitucional’ i ha afirmat que ‘no té sentit que s’hagi d’esperar tant de temps per conèixer el seu veredicte’. Així mateix, s’ha preguntat ‘perquè només es va pronunciar el 50% del cens sobre l’Estatut’.

Acte seguit, Pizarro s’ha mostrat partidari de l’aigualit ‘café para todos’, assegurant que creu en l’autonomia i ha lamentat que Aragó no pogués tenir les mateixes competències que té Catalunya. ‘Entenc l’autonomia i la comparteixo perquè és una palanca de competitivitat’, ha afirmat el candidat dels populars, que ha afegit: ‘Em sembla molt bé que un digui que vol tenir els seus propis tributs i competències per dinamitzar la pròpia comunitat’.

Respecte a la gestió de Rodalies i l’aeroport de El Prat, ha ressaltat que ‘la millor gestió serà la que doni més bons resultats: si és privada, privada, si és pública, publica’. ‘El més important és la competència’, ha destacat.

Ell és “un dels altres catalans”

Pizarro també ha titllat de ‘mentiders’ els que han dit que ell va afirmar que preferia una OPA alemanya abans que catalana. ‘L’OPA era un tema de diners i a Catalunya saben que això és sagrat’, ha afirmat Pizarro, qui taxativament ha negat que hagués dit mai aquella frase. Acte seguit ha dit que ell és ‘un dels altres catalans’ perquè va ‘treballar i viure a Catalunya’.

Neteja d’imatge

Per la portaveu d’ERC, Marina Llansana, ha afirmat aquest dimecres que el número dos del PP per Madrid, Manuel Pizarro, fa propostes a Barcelona com la de publicar les balances fiscals ‘per netejar la seva imatge, perquè és conscient que la seva relació amb Catalunya ha estat nefasta i ara preveu ràpid i corrents tornar enrere i refer tots els greuges’. Llansana ha dit que Pizarro, amb aquesta proposta, ha mostrat la seva opinió personal i no la del PP. En un acte organitzat per Pimec, l’expresident d’Endesa ha assegurat que estaria ‘encantat’ de publicar-les. ‘Però això s’ha de fer bé’, ha ressaltat. ‘El que val és una proposta política i si Pizarro està a favor de la publicació de les balances ha d’aconseguir que s’incorpori al programa del PP’, ha manifestat.

La dirigent republicana ha reiterat que l’actual número dos dels populars per Madrid ha d’entendre que ‘no pot tornar enrere i tot allò que va dir contra la nació catalana no ho pot fer desaparèixer’.