Dimecres, 16 de juny de 2021 - Edició 1056
La República

Pistolers a Alacant

El passat 25 d’abril es va celebrar una manifestació a Alacant per reclamar commemorar la batalla d’Almansa o la remissió de TV3 a la zona. Des de directe!cat volem denunciar […]

Redacció
Redacció 30/04/2008

El passat 25 d’abril es va celebrar una manifestació a Alacant per reclamar commemorar la batalla d’Almansa o la remissió de TV3 a la zona. Des de directe!cat volem denunciar uns fets molt greus. Un succés que va ser passat per alt per molts mitjans de comunicació. però per això mateix estem nosaltres! Ja és ben conegut que sovint no interessa mostrar certa unió catalanista al País Valencià. I molt menys comportaments de to neonazi per part de nacionalites espanyols.

Així doncs, lectors del directe!cat llegiu amb atenció!  Des d’Alerta Solidària han denunciat uns fets que no només indignen sinó que posen els pàls de punta. Un home va apuntar amb una pistola als manifestants concentrats a Alacant. Si encara no us ho creieu, observeu la foto:

Des del balcó, on onejava una bandera espanyola, l’home va treure una pistola i apuntà a totes aquelles persones que reivindicaven la seva catalanitat o el retorn de TV3 fent ús d’un dels drets que ens atorga l’Estat democràtic social i de dret: el dret a manifestar-nos. Sembla, però, que aquell home no estava gaire content en tenir tanta catalanitat a sota els seus peus. Així doncs, desenfundà la pistola i amenaçà de disparar.

Des d’Alerta Solidària critiquen dues coses que ens han cridat molt l’atenció. D’una banda la forta presència policial controlant la manifestació com si d’una concentració de criminals perillosos es tractés. És més, hi havia moltíssims policies de paisà, sembla ser. Però el més greu és que tota aquesta concentració de policia no va aturar ni detenir a l’assassí en potència amb una pistola a la mà. Però això no acaba aquí! Quan els manifestants van alertar al cos policial de la presència d’aquell boig armat, la resposta fou “Iros rápido y así no estaréis en la línia de fuego”

Indignant i vergonyós. No hi ha més paraules…