Edició 2106

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 02 de maig del 2024
Edició 2106

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 02 de maig del 2024

Per una Catalunya pura

|

- Publicitat -

Tot indica que la dreta catalana més carrinclona i conservadora no ha evolucionat gaire durant els dos últims segles, pràcticament.

Molts de vosaltres coneixereu aquella famosa frase de ‘Catalunya serà cristiana o no serà!’. Un crit que s’atribueix al bisbe Josep Torras i Bages (Les Cabanyes, Alt Penedès, 12 de setembre de 1846 – Vic, Osona, 7 de febrer de 1916) que fou un eclesiàstic català, màxim representant al seu temps del nacionalisme català conservador i catòlic.

Publicitat

Ara l’eslògan ha canviat una mica però la idea de fons segueix sent la mateixa. Només cal observar aquest cartell d’un partit semi-desconegut que es diu Partit Demòcrata Cristià de Catalunya (PDCC).

La foto, que ha aparegut als fòrums de Racó Català va ser feta el dijous de la setmana passada al carrer Marina amb Ausies March de Barcelona, i ens presenta a Joaquim Monturiol, sota l’eslògan ‘Per una Catalunya pura’.

Encara no sabem què hi ha exactament darrere d’aquesta propaganda, ja que no en consta cap rastre a la xarxa, tot i que Imaginem que ha de ser un nou partit que defensi una Catalunya només catòlica, una Catalunya sense pluralitat de religions, sense llibertat de voler ser i creient en el que cadascú vulgui, en una Catalunya sense homosexuals, sense avortaments, sense adopcions, sense immigrants… com si fos una Catalunya del segle XIX.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut