Divendres, 17 de setembre de 2021 - Edició 1149
La República

Patxi López compara el procés democràtic català amb la situació viscuda a Euskadi amb ETA

Vilafranca del Penedès (ACN).- El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha titllat d'”error” la decisió dels ajuntaments i consells comarcals que mantenen les estelades penjades després de la resolució de la Junta Electoral Central que els demanava retirar-les. Segons Iceta, “el camí” de les institucions que estiguin disconformes amb la resolució ha de ser “recórrer-la”, en lloc d'”incomplir-la”. El líder socialista ho ha dit en una visita aquest divendres a les Fires de Maig de Vilafranca del Penedès, acompanyat del secretari d'Acció Política del PSOE, Patxi López. Per a López, aquesta “guerra de banderes” és “preocupant” i ha dit que és una “reproducció” del que ell va viure a Euskadi pel que fa al debat identitari.

Redacció
Redacció 15/05/2015

Iceta també vol perseguir estelades

Pel que fa a la resolució de la Junta Electoral Central i el fet que a la seu del Consell Comarcal de l'Alt Penedès hi segueixin penjades les banderes estelades, Miquel Iceta ha dit que “si un considera que la resolució no s'ajusta a dret o que lesiona interessos legítims”, ha d'optar per “la possibilitat de recórrer”. En aquest sentit, Iceta ha remarcat que el recurs és el “mecanisme” que preveu la llei per “canviar aquesta decisió”.

Patxi López ha comparat el procés democràtic català amb ETA

De la seva banda, Patxi López ha comparat el procés sobiranista català amb la situació basca que es va viure anys enrere a Euskadi, ha dit, i ha subratllat que es tracta d'una “reproducció” del debat sobre la identitat nacional -ha negat que sigui sobre la lluita terrorista. L'exlehendakari ha afegit que “afortunadament” es van reconduir el debat identitari “cap a allò que interessa a la ciutadania”, en referència a la lluita contra l'atur i la defensa del benestar social.

EL PSC al costat d’un PSOE que no respecta la voluntat democràtica

Segons López, “que estiguem parlant d'una guerra de banderes és una falta de respecte per a la gent”. Per aquest motiu ha demanat als representants polítics que defensen l'ús de l'estelada que “deixin d'embolicar-se amb tantes banderes i que comencin a mirar els ciutadans”. D'aquesta manera, el secretari d'Acció Política del PSOE ha assegurat que les banderes dels socialistes “no es fan amb teles, si no amb principis”.