Diumenge, 19 de setembre de 2021 - Edició 1151
La República

Ofensiva del PPC contra la CUP

El popular Alberto Fernández Díaz estudia una possible impugnació davant la Junta Electoral de les intervencions i “proclames” dels regidors de la CUP que van jurar el càrrec per imperatiu legal i “per la independència, el socialisme i el feminisme als Països Catalans”, a més d’al·ludir a la defensa de la República catalana. Fernández Díaz, també vol portar a la Junta Electoral  el “Visca la Terra Lliure!”, amb que María José Lecha va concloure la seva intervenció, i que el regidor del PPC associa, per ignorància o mala fe, al crit de suport a “la banda terrorista” Terra Lliure desapareguda fa 20 anys. 

Redacció
Redacció 16/06/2015

Fernández Díaz i les realitats no creïbles

Segons el popular la demanda a la CUP es justifica perquè aquesta formació hauria al·ludit a “realitats que no són creïbles i que van més enllà del marc jurídic i de les competències de l’Ajuntament”. La iniciativa del PP se suma a l’advertència de la delegada del govern espanyol, Maria de los Llanos de Luna, que va enviar una carta als secretaris dels ajuntaments recordant que aquestes fórmules de presa de posició no són legals.

L’Associació Catalana de Víctimes d’Organitzacions Terroristes (ACVOT)  com el PPC

María José Lecha ha rebut la denúncia surrealista per suposat enaltiment de Terra Lliure de part del president de l’Associació Catalana de Víctimes d’Organitzacions Terroristes (ACVOT). José Vargas ha remès un escrit a la fiscalia de l’Audiència Nacional afirmant que la cap de llista de la CUP Barcelona va dir ‘Visca Terra Lliure’, suposadament enaltint la banda terrorista desapareguda fa més de 20 anys.

Tanmateix, les imatges de la frase que va dir Lecha deixen en evidència que va dir ‘Visca la terra lliure’, expressió amb connotacions completament diferents. La voluntat del president d’ACVOT d’atiar el conflicte on no existeix i d’atacar l’independentisme volent-lo relacionar amb el terrorisme ha quedat ben palesa amb la inverosímil denúncia.

El PP també portarà a la Junta electoral la reclamació de l’alliberament d’Arnaldo Otegui

Segons Vozpópuli, El regidor del PPC també recrimina a la CUP que en acabar l’acte d’investidura de l’alcaldessa de Barcelona els regidors de la CUP es fessin una foto amb uns cartells que reclamaven l’alliberament d’Arnaldo Otegui que van difondre la imatge a través de Twitter.