Edició 1769

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de maig del 2023
Edició 1769

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de maig del 2023

No en tenen prou: recurs contra l’arxiu de la causa contra Pepe Rubianes

|

- Publicitat -

No en tenen prou, els dol que algú pugui fer broma sobre la seva estimada Espanya. Semblava que el malson havia acabat. Després que una jutgessa suplent del Jutjat d’Instrucció número 5 de Sant Feliu de Llobregat arxivés la setmana passada la querella perquè va considerar que l’actor no va voler ofendre “l’Espanya democràtica i constitucional”, sinó que només es referia a “l’Espanya golpista de la Guerra Civil i semblava que es posava punt i final a una de les pitjors aventures de l’actor.

Publicitat

Però no, no s’ha acabat. Les declaracions al programa El Club de TV3, que dirigeix i presenta Albert Om, de Pepe Rubianes van ferir l’honor dels espanyols. Ara la fiscal ha presentat un recurs a l’arxivament de la causa contra l’actor perquè considera que el jutge d’instrucció “s’ha extralimitat” en la decisió d’arxivar la denúncia i “ha suplantat” les facultats del jutge de la sala penal.

En un escrit presentat davant l’Audiència de Barcelona, la fiscal recorda que el jutge instructor va valorar inicialment que els fets presentaven “aparences delictives”. Per tant, la jutgessa va arxivar el cas en contra del criteri de la fiscalia, que demana una multa de 21.600 euros per un delicte d’ultratge a Espanya. Segons la fiscal, la decisió d’arxivar la causa “està mancada de tot fonament”.

Però encara no ho és tot, això. La fiscal lamenta que la jutgessa d’instrucció suplent actués “des de paràmetres subjectius” i arribés “fins i tot a conclusions errònies”. A més, aquest recurs de la fiscal se suma al que ja va presentar la Fundació per a la Defensa de la Nació Espanyola, que demana tres anys de presó per a Rubianes perquè entén que l’acte de sobreseïment era “arbitrari i maliciós” i tenia un “contingut polític”.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió