Diumenge, 13 de juny de 2021 - Edició 1052
La República

‘Nació.cat’

‘Nació.cat‘ Autor: Saül Gordillo Editorial: Mina Col·lecció: Focus, 17 Pàgines: 144 Any d’edició: 2007 RESSENYA Nació.cat és la història d’un triomf col·lectiu. El llibre, escrit pel periodista Saül Gordillo, narra […]

Redacció
Redacció 27/06/2007

Nació.cat

Autor
: Saül Gordillo
Editorial: Mina
Col·lecció: Focus, 17
Pàgines: 144
Any d’edició: 2007

RESSENYA

Nació.cat és la història d’un triomf col·lectiu. El llibre, escrit pel periodista Saül Gordillo, narra els fets que van portar a aconseguir el .cat, el primer domini d’Internet que representa una comunitat lingüística. Un èxit de gran transcendència política i que va ser possible gràcies a l’impuls de milers de ciutadans i a la complicitat d’algunes institucions. Però Nació.cat no només explica per primer cop les històries que hi va haver darrere aquest èxit, sinó que també analitza el paper dels Països Catalans a la xarxa i deixa clar que és clau apostar-hi pel nostre futur com a país.

El periodista Saül Gordillo Bernárdez (Calella, 1972) és director de l’Agència Catalana de Notícies (ACN). Ha dirigit les edicions d’El Punt al Maresme i Rubí i ha estat redactor en cap d’aquest diari a Barcelona. El salt de la premsa local a la xarxa global el va fer l’estiu del 2004, amb la creació d’un bloc a Internet que s’ha convertit en un referent i en un dels diaris personals en català més visitats. Recentment ha impulsat el portal de blocs polítics Poliblocs.

Compra’l a Llibres.cat