Diumenge, 25 de juliol de 2021 - Edició 1095
La República

Montilla adverteix que s’acosta una altra campanya contra el català

‘Em sap greu, però la llengua catalana serà objecte de nous atacs en els pròxims mesos’, va advertir ahir a la clausura d’una reunió del Consell Social de la Llengua Catalana celebrada al Palau de la Generalitat. El passat diuscurs de Rajoy en la convenció de dirigents del PP va ser, segons el parer de Montilla, ‘una mostra’ del que s’aproxima durant la campanya electoral. Tot i això, el president va instar a tots els quals treballen per la normalització de l’ús de l’idioma català a no deixar-se atrapar en l’enfrontament lingüístic entre partits

Redacció
Redacció 22/11/2007

Les paraules del president del PP, Mariano Rajoy del passat cap de setmana a Madrid on deia que la llengua castellana necessita protecció a les comunitats on comparteix oficialitat amb altres idiomes, com a Catalunya, van ser interpretades ahir pel president de la Generalitat, José Montilla, com l’anunci d’una nova campanya contra el català.

Tot i això, el president va instar a tots els quals treballen per la normalització de l’ús de l’idioma català a no deixar-se atrapar en l’enfrontament lingüístic entre partits. Al revés, va demanar ‘fermesa’ davant la ‘mesquina actitud’ de qui llancen contra el Govern català ‘acusacions absolutament falses’ de discriminar als castellano parlants.

El Consell Social de la Llengua Catalana va debatre l’informe anual sobre la política lingüística desenvolupada pel govern català. Montilla va ratificar davant el consell que la llengua catalana ‘és la qual està en condicions d’inferioritat i la qual necessita ajuda’, com mostra el citat informe. En particular, va assenyalar, convé impulsar-la ‘en els àmbits del treball, l’Administració de Justícia, la immigració i l’oci, sobretot el juvenil’.