Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1104
La República

Millo comença a normalitzar que l’Estat pugui fer ús de la força contra la Generalitat

Públicament l'Estat està intentant digerir la Llei del Referèndum i els actes d'ahir al Parlament de Catalunya i al Teatre Nacional de Catalunya amb la normalitat més gran possible, però en cada intervenció que ofereixen als mitjans és fàcil detectar els nervis que ha suposat per al Gobierno la determinació de Puigdemont.

Redacció
Redacció 05/07/2017
L'últim en fer visible aquest estat és el delegat del Gobierno a Catalunya, Enric Millo, que ha carregat contra el Govern afirmant que són els qui “amenacen” amb l'ús de la força. Millo, en aquest sentit, creu que “no hauria de sorprendre tant” el que comentava ahir la ministra Cospeda, que en la celebració dels 40 anys del ministeri de Defensa, destacava que les Fuerzas Armades tenen el servei de garantir la integritat de l'Estat. Unes paraules en clara referència al que en aquells moments estava passant al Parlament de Catalunya, on es presentava la Llei del Referèndum, i que Millo considera que, amb les funcions que té l'exèrcit, “cal recordar-les de tant en tant no passa res” i avisar que el govern espanyol actuarà amb “serenitat i proporcionalitat”: “a cada acció que es prengui hi haurà una conseqüència totalment coherent i proporcionada”.
 
El delegat denuncia que els dirigents de la Generalitat estan “amenaçant amb l'ús de la força” perquè la Llei del Referèndum és un autèntic “bunyol” democràtic, ja que és un “atemptat contra les ordres de convivència”.