Diumenge, 13 de juny de 2021 - Edició 1053
La República

Militants ebrencs d’UDC participaran en la manifestació del 18 de maig a Amposta

La direcció d’UDC a les Terres de l’Ebre ha confirmat que militants i dirigents del partit al territori prendran part en la manifestació del pròxim 18 de maig a Amposta organitzada per la Plataforma en Defensa de l’Ebre en contra del transvasament a Barcelona. Després de mostrar respecte per la posició de l’organització ebrenca, el secretari general d’UDC, Josep Maria Pelegrí, ha carregat contra l’actuació del Govern per manca de ‘consens’ i ‘diàleg’ amb el territori a l’hora de materialitzat la interconnexió de xarxes però, al mateix temps, ha desmentit que CiU no vulgui ‘portar aigua a Barcelona’ en el context actual de ‘sequera’.

Redacció
Redacció 09/05/2008

Pelegrí ha acusat el Govern de ‘mentir’ i ‘manipular’ els ciutadans ebrencs actuant ‘d’esquena al territori’ i ‘negant el consens’ amb el tema de l’aigua, tot emfasitzant la manca d’una aposta per l’equilibri territorial. El dirigent democristià, que ha centrat les seves crítiques en les formes polítiques, ha reiterat l’aposta del seu partit pel transvasament del Roina com a ‘mesura estructural’ d’abastament però ha negat que el seu partit s’oposi frontalment a transvasar aigua de l’Ebre a Barcelona. ‘S’ha d’abastar Barcelona i s’han de tractar bé les Terres de l’Ebre i garantir la seva pervivència, amb responsabilitat i diàleg’, ha argumentat.

El secretari general d’UDC ha manifestat que la direcció nacional del partit ‘respectem’ la posició de la militància de les Terres de l’Ebre sobre l’assistència a la manifestació convocada pel proper dia 18 a Amposta en contra del projecte del Govern i l’executiu estatal.

En aquest punt, el president comarcal d’UDC al Baix Ebre, Joan Caballol, ha apuntat que ‘es probable que participin’ militants i dirigents del partit, ‘com vam participar en manifestacions en contra del PHN’, tot i que sense portar signes distintius del partit. ‘Hem de defensar el territori’, ha assegurat. Caballol ha acusat el Govern d’actuar ‘d’esquenes al territori’ i ha lamentat que de la mateixa forma que plantegen una ‘tuberia cap amunt’, les inversions i infraestructures cap al sud no acaben arribant.

El dirigent i regidor tortosí ha arribat a afirmar que el projecte del PP era ‘millor’ que el de la interconnexió perquè va permetre la presentació d’al·legacions i el de l’actual Govern deixa en situació ‘d’indefensió’ els ciutadans ebrencs. Caballol, que considera que el decret obre també la porta a futurs transvasaments al País Valencià via el regadiu del canal Xerta-Sénia, ha explicat que la interconnexió a Barcelona ‘no és un tema de falta d’aigua sinó de moviments econòmics i de la seguretat d’uns pocs’.

La comissió executiva intercomarcal d’UDC a les Terres de l’Ebre, amb presència de Pelegrí i del secretari d’organització d’UDC, Antoni Castellà, s’ha reunit aquest dijous a la tarda per abordar els preparatius del congrés nacional ordinari de la propera tardor. El secretari general democristià, d’altra banda, ha aprofitat l’avinentesa per criticar el govern per a bordar la qüestió del finançament de ‘sense responsabilitat’ i ha criticat una possible aliança, en aquest tema, amb el govern valencià, tot reclamant el ‘compliment de la lletra de l’Estaut’.

Davant d’aquest plantejament, Pelegrí ha considerat prioritari ‘actuar contra la desacceleració econòmica’ i els seus efectes en l’economia familiar. També ha fet una crida a la ‘prudència’ a l’hora de valorar la decisió del Tribunal Constitucional sobre l’Estatut fins que no es disposi de la sentència definitiva.