Dissabte, 18 de setembre de 2021 - Edició 1150
La República

Milers de persones inunden Barcelona en contra de la sentència al setge del Parlament #3anysxprotestar

Milers de persones s’han concentrat aquesta vesprada per protestar contra la sentència del Tribunal Suprem que ha imposat penes de tres anys de presó a les persones que van participar en els fets del setge al Parlament. Entre els assistents, s’hi compten els diputats de la CUP, Isabel Vallet, i David Companyon d’Iniciativa.

Redacció
Redacció 21/03/2015

“Teniu els diners, la premsa, la justícia. Però a nosaltres mai ens toindreu. #3anysxprotestar és el lema que encapçala la manifestació i el cartell de la seva convocatòria. Un munt d’entitats alternatives i gent que s’hi ha volgut sumar han inundat els carrers més cèntrics de la capital catalana per protestar contra l’anul·lació de l’absolució de vuit de les persones encausades pels incidents ocorreguts al Parlament el 15 de juny de 2011.

Durant aquella esperpèntica jornada s’havia d’aprovar un nou paquet de retallades que va concentrar un nombrós grup de persones des d’un dia abans al Parc de la Ciutadella. La manifestació va desembocar en agressions a alguns diputats, en un intent d’impedir-los l’entrada al Parlament, i la posterior denúncia del sindicat ultraespanyolista Manos Limpias a l’Audiència Nacional.

Tant la Generalitat de Catalunya com el Parlament es van personar a la causa, cosa que aquesta setmana ha provocat que els diputats de la CUP abandonin l’hemicicle en el Ple parlamentari, com a mesura de protesta per una sentència que consideren política. Molts grups, mitjans i personalitats com ara el jutge Vidal han considerat la sentència de tres anys de presó com a excessiva.