Dimarts, 28 de setembre de 2021 - Edició 1160
La República

MES prioritzarà acords post #24M amb federalistes

La secretària general d'ERC, Marta Rovira, ha presentat aquest dilluns l'acord que unirà ERC i MES en una seixantena de municipis en les properes eleccions municipals. Segons recull l'ACN, en relació a l'acord municipalista, el portaveu de MES, l'exsocialista Jordi Martí, s'ha mostrat partidari de contribuir a què tots els ajuntaments de Catalunya siguin governats per forces d'esquerres. Per això, prioritzaran els acords postelectorals en aquest sentit. “No serem partidaris d'acords amb CiU a qualsevol lloc i a qualsevol preu”, ha advertit Martí, que ha obert la porta a acords puntuals amb al federació. Per la seva banda ERC veu l'acord municipalista amb MES com l'embrió d'un ampli pacte electoral de les esquerres per les eleccions al Parlament

Redacció
Redacció 23/03/2015

ERC i MES confluiran, de moment, en una setantena de municipis, com Girona, Tarragona o Sant Cugat del Vallès. El cas de Barcelona encara està pendent, tot i que MES té un oferiment formal per part de la candidatura que lidera Alfred Bosch. A part de les 70 candidatures conjuntes amb ERC, MES espera tenir candidatures a aproximadament un terç dels pobles de Catalunya, ja sigui en coalicions o en solitari.

ERC espera comptar amb MES per a les eleccions plebiscitàries

ERC veu “referendàries” les eleccions del proper 27 de setembre i confia que totes les formacions polítiques que ho vegin de la mateixa manera acabin sumant esforços.És en aquest marc on situa el pacte presentat aquest dilluns amb Moviment d'Esquerres (MES). ERC i MES confluiran en una setantena de municipis el 24 de maig, però Esquerra confia que la relació es consolidi els mesos posteriors. “De cara al 27-S esperem que aquesta confluència a les municipals ja sigui una aposta de caràcter nacional, que de ben segur sabrem construir d'una manera o d'una altra”, ha subratllat.

MES encara no sap com afrontarà les eleccions al Parlament

El portaveu de MES ha explicat que la seva formació encara no ha decidit com afrontarà les eleccions al Parlament. L'estratègia s'ha centrat en les municipals i, un cop passi el 24 de maig, començaran a definir com actuaran a nivell nacional. De moment, a part d'ERC, MES també ha signat acords municipals amb altres forces d'esquerres, com ICV i el PSC. “Amb ERC ha arribat fins aquestes més de 70 i encara ens queden uns dies per rematar alguna altra opció”, ha destacat.

El full de ruta de la CUP, un pas endavant

Més enllà de la presentació de l'aliança municipalista -la tercera a nivell nacional després de les signades amb Avancem i Socialisme, Catalunya i Llibertat-, Rovira ha valorat el full de ruta que la CUP va fer públic dissabte passat, i que els republicans van poder estudiar amb anterioritat. “És un pas endavant” per a la dirigent d'ERC.
 
“La CUP fa una aposta fonamental per presentar un clar procés constituent després del 27-S, que ha de permetre construir un país de tots i per a tothom. És en aquesta confluència on penso que està l'encert del full de ruta de la CUP”, ha opinat. La secretària general d'ERC està convençuda que hi haurà entesa entre els partits sobiranistes per convertir les eleccions del setembre en un referèndum sobre la independència i pactar les passes posteriors.