Dissabte, 1 d'octubre de 2022 - Edició 1528
La República

Més de 300 cases rurals de la demarcació de Lleida incorporen una placa identificativa pionera a Catalunya

Les 318 cases rurals de les comarques lleidatanes que estan associades a la Federació de Turisme Rural de les Terres de Lleida disposaran d’una placa identificativa que garantirà la qualitat del servei. La creació d’aquesta placa identificativa és una iniciativa pionera a tot Catalunya i inclou l’anagrama de la federació i el nom de cada establiment. Les últimes dades indiquen que els darrers cinc anys el nombre de places de turisme rural s’ha duplicat a les comarques de l’Alt Pirineu i Aran i s’han quadruplicat a les de Ponent. En total, la demarcació de Lleida compta amb una oferta de 534 establiments de turisme rural que ofereixen 3.751 places.

Redacció 06/11/2007

Dels 534 establiments que hi ha a les comarques lleidatanes, un 75% són membres de la Federació de Cases de Turisme Rural, integrada per 285 propietaris que representen 318 cases amb una oferta de 2.800 places. Tots aquests establiments incorporaran de forma immediata la nova placa identificativa. El president de la Federació de Turisme Rural de les Terres de Lleida, Josep Lluís Farrero, ha explicat que aquesta nova placa és com un segell de qualitat que garanteix que els establiments compleixen amb la normativa vigent.

La Federació de Cases de Turisme Rural confia que aquesta iniciativa també sigui un incentiu més perquè les associacions de residències de cases de pagès que encara no formen part de la federació s’incorporin el més aviat possible. En aquests moments estan pendents d’entrar les associacions de la Noguera, el Pla d’Urgell i la Segarra.

El president de la Diputació de Lleida, Jaume Gilabert, ha destacat el gran creixement que ha experimentat aquest sector els darrers cinc anys. Les últimes dades indiquen que el nombre de places de turisme rural s’ha duplicat a les comarques de l’Alt Pirineu i Aran al passar de les 1.914 places del 2002 a les 2.805 del 2007. En el cas de les comarques de Ponent, la xifra s’ha quadriplicat, ja que han passat de les 259 de l’any 2002 a les 946 del 2007.