Dimecres, 4 d'agost de 2021 - Edició 1105
La República

Més de 2.000 informàtics es manifesten a Barcelona exigint la regulació dels estudis

Informàtics i estudiants d’enginyeria informàtica de Barcelona i Girona s’han manifestat aquest dimecres pel centre de Barcelona per reclamar que els estudis d’enginyeria informàtica s’equiparin als de les altres enginyeries. La Guàrdia Urbana ha explicat que a la manifestació hi han participat 2.400 persones. La concentració ha començat a les dotze a la plaça Sant Jaume i ha acabat al davant de la delegació del govern de l’Estat espanyol del carrer Mallorca. Ha estat en aquest espai on han llegit un manifest on han demanat que el Govern espanyol treballi per regular la situació dels 90.000 estudiants i 100.000 professionals de l’Estat. També hi ha hagut manifestacions paral·leles a Alacant i València.

Redacció
Redacció 19/11/2008

La degana de la facultat d’Informàtica de Barcelona i presidenta de la Confederació de degans i directors de centres d’informàtica, Maria Ribero Sancho, ha explicat que cal ‘un tracte igual i no discriminatori’ per les titulacions d’Enginyeria Informàtica i la regulació de la professió.

El degà del Col·legi Oficial d’Enginyeria Informàtica de Catalunya (COEIC), Antonio Rodríguez, ha exposat que la concentració ha estat ‘la reunió del món acadèmic i professional al voltant de l’Enginyeria Informàtica’ perquè a diferència de la resta d’enginyeries amb directrius marcades a l’Espai Europeu d’Ensenyament Superior (EEES) els estudis d’informàtica no en tenen, han estat ‘discriminats’.

El coordinador del consell d’estudis d’informatica de la UPF, Cristian Gausachs, ha exposat que sense aquestes directrius els informàtics no poden tenir ‘atribucions professionals ni firmar projectes grans com portar la coordinació d’un projecte informàtic d’un hospital, que ara mateix ho fa algú sense acreditació professional i si peta no hi ha responsabilitat per ningú’.