Dimecres, 29 de setembre de 2021 - Edició 1161
La República

Mas visita el Complex Central del cos de Mossos d’Esquadra

Barcelona (ACN).- El president de la Generalitat, Artur Mas, ha visitat aquest dimarts el Complex Central del cos de Mossos d'Esquadra. En la que era la primera visita del cap de l'Executiu al complex, el president ha mantingut una reunió de treball de més d'una hora amb els màxims responsables del cos, encapçalada pel director general dels Mossos d'Esquadra, Albert Batlle, i el comissari en Cap del Cos, Josep Lluís Trapero. La reunió ha servit per donar a conèixer al president l'estructura i les funcions de la policia de la Generalitat, així com els serveis centrals ubicats al complex.

Redacció
Redacció 01/04/2015

Els Mossos, una veritable estructura d'estat

Inaugurat el 2009, el centre ocupa més de 84.000 metres quadrats entre els termes municipals de Sabadell i Terrassa i hi treballen uns 2.300 professionals especialitzats, entre policies i personal de suport administratiu i tècnic. Constitueix la seu de la Prefectura de la Policia i de les seves unitats centrals. En aquesta instal·lació s'hi ubiquen les unitats amb un major grau d'especialització de la policia de la Generalitat, que donen servei a tot el territori nacional, així com l'estructura de suport per a la direcció del cos de Mossos d'Esquadra.
 
El complex, format per quatre edificis, també compta amb un heliport; els laboratoris de balística; de proves d'ADN; de documentoscòpia i dactiloscòpia; piscina d'entrenament; aules de formació i pràctiques; zones d'entrenament interiors i exteriors; un edifici destinat a la unitat canina; la seu central de la unitat subaquàtica; de subsòl, de muntanya; dels Tedax o de la Brigada Mòbil els Mossos d'Esquadra entre d'altres unitats especialitzades.
 
Després de la reunió de treball, el president ha fet un recorregut per una part de les instal·lacions del centre, com l'auditori, el poliesportiu i la piscina, i després ha visitat l'exposició d'unitats del cos que s'han ubicat al centre del complex, rebent les explicacions pertinents per part de l'intendent i cap de la Comissaria Superior de Coordinació Territorial, Daniel Pérez.