Diumenge, 25 de juliol de 2021 - Edició 1095
La República

Mas atribueix els atacs a CiU pel Palau a les seves bones expectatives electorals

El president de CiU, Artur Mas, ha indicat aquest dijous que CDC i la Fundació CatDem ja van donar explicacions sobre els convenis signats amb el Palau de la Música, tornant els diners rebuts fins i tot ‘amb escreix’. Això sí, ha atribuït les informacions que han aparegut a la premsa a la proximitat electoral. ‘Això d’anar introduint sospites a cinc mesos de les eleccions i amb un procés de canvi, això deu atabalar a més d’un. Perdoneu que la sospita també la tingui jo’, ha indicat en declaracions als periodistes. De fet, Mas ha assegurat que CDC i CiU tenen ‘tot el dret a sospitar que tot això s’amplifica perquè hi ha un canvi en marxa i això a alguns no els hi deu agradar’.

Redacció
Redacció 20/05/2010

En declaracions als periodistes després de reunir-se amb els rectors universitaris catalans, Mas ha remarcat que CDC ja va dir ‘tot el que havia de dir’ sobre els convenis que l’antiga Fundació Trias Fargas –ara CatDem- va signar amb Fèlix Millet.

De fet, ha recordat que ell mateix va donar instruccions perquè es tornessin els diners rebuts del Palau ‘amb escreix’ per ajudar la institució en un moment difícil, un cop va quedar demostrat que Millet no tenia poders per signar els convenis amb la fundació convergent. Un cop dit això, Mas ha deixat molt clar que no tenen cap problema en donar més explicacions si són cridats pel jutge, però ha subratllat que això encara no ha succeït.

En preguntar-li sobre la comissió d’investigació plantejada per ICV-EUiA i que ERC i PSC tampoc descarten, la resposta ha estat taxativa: ‘Que facin el que vulguin. Però no hi ha un procés judicial obert? Quin fet nou hi ha? Unes anotacions en una llibreteta que no demostren absolutament res’.

Mas ha afegit que CiU no pot evitar que els partits demanin una comissió, i ha recordat la proximitat electoral. ‘Ja m’imagino que els partits que estan en el poder i els agradaria que no hi hagués un canvi faran tota mana de declaracions, d’introducció de sospites, ja m’imagino que ho faran’, ha indicat.

Però Mas ha fet especial incís en què les irregularitats al Palau reconegudes pels propis gestors ‘no són culpa de CDC ni de cap altre partit’, i no s’ha demostrat en cap cas una vinculació entre l’adjudicació d’obres a empreses constructores i els recursos que la Fundació CatDem va rebre del Palau. ‘Demano una mica de rigor’, ha dit. És més, ha indicat que CDC no sabia l’origen dels diners de Millet, i això s’ha de preguntar a les empreses concrets que van aportar recursos al Palau. ‘Si uns diners que venien d’un lloc es feien servir per una cosa o per una altra no és problema de CDC, és del Palau i està sota investigació judicial’, ha reblat.

Sospites que s’amplifiquen ‘de manera interessada’
En aquest sentit, el líder convergent ha reiterat que ‘no hi ha cap prova de res, hi ha sospites que alguns amplifiquen de manera interessada’, i ha indicat que no recorda si Ferrovial va tenir més o menys adjudicacions durant els governs de CiU, però ha assegurat que no hi ha res a amagar. ‘Si hi ha algú que vulgui fer alguna denúncia particular que la faci’, ha instat.

El que sí ha remarcat és que tant dret té la gent a tenir sospites sobre CDC com CiU de pensar que ‘això s’amplifica en un moment que el canvi està en marxa i a alguns no els hi deu agradar’. Mas no ha volgut parlar de guerra bruta, i ha recordat que la federació vol fer una campanya electoral en positiu i no vol convertir els últims mesos abans de les eleccions en un ‘pimpampum polític’.