Dilluns, 21 de juny de 2021 - Edició 1061
La República

‘Manual d’estil. La redacció i l’edició de textos’

Títol: ‘Manual d’estil. La redacció i l’edició de textos‘ Autor: Josep Mestres, Joan Costa, Mireia Oliva i Ricard Fité Editorial: Eumo Editorial/Universitat de Barcelona Pàgines:  84 Any d’edició: 2007 RESSENYA […]

Redacció
Redacció 11/01/2008

Títol: ‘Manual d’estil. La redacció i l’edició de textos
Autor: Josep Mestres, Joan Costa, Mireia Oliva i Ricard Fité
Editorial: Eumo Editorial/Universitat de Barcelona
Pàgines:  84
Any d’edició: 2007

RESSENYA

El manual d’estil, obra de referència imprescindible per a la redacció i l’edició de textos de registres formals d’estil general, exposa amb nombrosos exemples els diversos passos que segueix un original fins que esdevé un text definitiu.

Mostra pas a pas les convencions gràfiques i la disposició formal més adequades a cada tipus de text; exposa amb claredat diverses qüestions lingüístiques -algunes controvertides- i ofereix criteris i eines que són útils per a la redacció o la traducció, la correcció i l’edició de textos.

Aquesta tercera edició, revisada, actualitzada i ampliada, incorpora també un CD-ROM amb diverses informacions complementàries, com ara els noms oficials dels municipis dels Països Catalans, la llista de les abreviacions més usuals, una llista d’obres de consulta, l’índex analític, l’índex general, etc., en fitxers PDF, que permeten de fer cerques automàtiques.

L’obra és fruit del consens dels quatre autors, Josep Mestres, Joan Costa, Mireia Oliva i Ricard Fité, professionals del món de l’edició de textos en àmbits diferents, fet que confereix al Manual d’estil una visió àmplia i poc condicionada dels temes tractats.

Compra’l a Llibres.cat