Divendres, 6 d'agost de 2021 - Edició 1107
La República

Mallorca i Menorca sense llum per la caiguda d’un llamp

Mallorca i Menorca han quedat sense llum pels volts de migdia a causa de la caiguda d’un llamp en un punt essencial de la xarxa de Gesa Endesa. Més de mig milió de persones s’han vist afectades. Segons la portaveu de Gesa, Magdalena Frau, tot i que s’està estudiant la causa de l’apagada, tot indica que és la caiguda d’un llamp en un equip essencial de les seves instal·lacions però que encara no han pogut determinar. Gesa ha mobilitzat els seus treballadors per poder localitzar el punt exacte de l’avaria. La companyia ha informat que en la propera hora les ciutats grans ja podran recuperar el subministrament, cosa que ja ha començat a passar a Palma.

Redacció
Redacció 13/11/2008

L’avaria ha deixat sense funcinonar els semàfors a Palma, la xarxa de telefonia fixa i ocasionalment la mòbil. L’avaria ha provocat problemes en les connexions marítimes i s’ha hagut de cancel·lar connexions tot i que els ports continuen oberts.

L’incident elèctric ha passat en el sistema compartit entre Mallorca i Menorca i ha afectat 574.000 clients a les dues illes. La companyia ha informat que ha localitzat el problema en les dues barres de 220.000 volts que hi ha a la central d’Es Morterar, a Alcúdia, molt possiblement lligat als problemes de clima i no es descarta que hagi estat la caigua d’un llamp. La companyia ha informat que a dos quarts de dues s’ha restablert el servei a 104.000 clients i que la previsió inicial és que pels volts de les quatre de la tarda tot el sistema pugui quedar alimentat.