Edició 1885

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 23 de setembre del 2023
Edició 1885

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 23 de setembre del 2023

Malestar al PSC amb l’actitud de la històrica diputada Teresa Cunillera

|

- Publicitat -

El paper de la històrica diputada socialista al Parlament espanyol per Lleida, Teresa Cunillera, està donant molt que parlar entre la direcció dels socialistes catalans i també en la cúpula del PSC a Ponent. Fa unes setmanes, el diari Segre de Lleida i diversos mitjans de comunicació electrònics van publicar que Cunillera podria estar al darrere de l’ofensiva periodística contra el Conseller d’Agricultura, Joaquim Llena, per unes presumptes irregularitats urbanístiques al municipi d’Alt Àneu, on va ser alcalde.

Publicitat

Aquests mitjans deixaven entreveure que la diputada a Madrid i alhora coordinadora política del PSC a les comarques de Lleida estaria molesta amb el ràpid ascens de Llena i el control d’aquest de l’aparell del partit a la Terra Ferma després de ser nomenat Primer Secretari. Cunillera, no va ocultar el seu malestar amb aquestes informacions i a la redacció de Segre s’ha comentat que la direcció del rotatiu hauria rebut diverses trucades de la diputada expressant la seva ‘gran indignació’ per la notícia. Després d’això i de diverses declaracions en mitjans de comunicació desmentint que estigués al darrere les informacions periodístiques contra el Conseller Llena, la mateixa Teresa Cunillera va viatjar expressament des de Madrid fins al Parlament de Catalunya per seguir d’aprop les explicacions del titular d’Agricultura en un clar gest d’escenificar que estava al costat de Joaquim Llena i esvair el dubte creat al si del partit per les informacions periodístiques.

Superat el tràngol, el malestar de diversos membres del PSC amb Cunillera va rebrotar en saber-se poc abans de Setmana Santa que estava intentant evitar que els Grups parlamentaris catalans al Congrés dels Diputats rebessin un informe dels serveis jurídics del Departament d’Agricultura -del qual n’és titular l’esmentat Llena- en el que s’evidencia que la Llei estatal de protecció dels animals que prepara el Govern de Zapatero envaeix competències pròpies de la Generalitat de Catalunya. Alguns dirigents socialistes han començat a qüestionar obertament Cunillera ja que al·leguen que ‘porta massa anys a Madrid i ja fa temps que treballa pel PSOE i no pel PSC’. De fet Cunillera és un dels pesos pesats del Grup parlamentari de PSOE al Congrés dels Diputats i va sonar per substituir Rubalcaba com a portaveu parlamentari quan aquest va ser designat ministre espanyol de l’Interior.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió