Dijous, 24 de juny de 2021 - Edició 1063
La República

Macias atribueix la crida al vot en blanc de Maragall als “enganys dels socialistes” envers Catalunya

El número dos de CiU al Congrés, Pere Macias, ha atribuït aquest dimarts al migdia, la crida al vot en blanc de Maragall als ‘enganys’ comesos pels socialistes envers Catalunya els últims anys. Macias ha argumentat que el fet que un expresident de la Generalitat i ‘militant destacat dels socialistes’ reclami un veto al seu expartit ‘vol dir molt’ i ha reiterat que és una ‘denúncia’ directa contra aquest ‘partit socialista que tant ha enganyat Catalunya’. El portaveu de CiU al Senat i número dos de la candidatura de la federació nacionalista al Congrés, Pere Macias, ha fet aquestes declaracions en el marc de la tradicional escudella popular que s’ha celebrat aquest dimarts al mig dia, a Sant Feliu de Codines.

Redacció
Redacció 06/02/2008

El número dos de CiU al Congrés a més ha denunciat ‘l’intent’ reiterat de Partit Popular (PP) i del Partit Socialista Obrer Espanyol (PSOE) de silenciar la resta de forces polítiques de l’estat en el debat electoral. Macias ha lamentat l’actitud en aquesta precampanya electoral a les Corts espanyoles, dels dos grans partits a nivell espanyol ja que pretenen convertir Catalunya en una mena de ‘província com Soria’ amb un sistema totalment bipartidista.

Pere Macias en el marc d’una trobada amb els presidents locals de CDC, Roc Fernández, i d’UDC, Joan Sagalés ha valorat negativament diversos temes locals que depenen de l’Estat i de la Generalitat però que al seu parer ‘no avancen’. En aquest sentit, Pere Macias, acompanyat pel president local de Convergència, Roc Fernández ha denunciat que infraestructures i serveis tant necessaris per Sant Feliu de Codines que ara estan paralitzats, com la ‘tercera escola’ o el CAP del municipi, són ‘temes especialment greus’.

Pel que fa la el projecte de la variant de Sant Feliu, Macias ha explicat que el projecte plantejat pel Govern ‘com una autopista’ es troba aturat després de l’enorme rebuig que va aixecar a causa de l’enorme impacte ambiental. Pere Macias ha remarcat que CiU reclama que aquesta variant es porti a terme ‘ajustada a les necessitats’ amb l’objectiu de reduir el trànsit rodat pel municipi de Sant Feliu de Codines.

En relació a la polèmica variant de Sant Feliu de Codines el president local de Convergència, Roc Fernández ha exposat que aquesta infraestructura està ‘plantejada perquè la gent de Barcelona vagi a esquiar’ i no pas per millorar la mobilitat de la població de la zona. Fernández ha afegit que des de CiU reclamen una variant ‘ajustada a les necessitats’ amb el desdoblament d’alguns trams. Finalment, Roc Fernández ha denunciat que el municipi de Sant Feliu té el trist honor de ser un dels 43 municipis de la comarca on ‘el Govern tripartit no ha invertit ni un duro’.