Dimecres, 16 d'Octubre de 2019 - Edició 447
La República

Lluís Simon denuncia la repressió contra les seleccions catalanes al seu primer llibre

El director adjunt d’El 9 Esportiu de Catalunya i nou opinador del directe!cat, Lluís Simon, ha presentat aquest dijous ‘Catalunya contra Espanya. El partit interminable’ (Cossetània Edicions), primer llibre de l’autor on fa referència a les repressions polítiques i el joc brut del govern d’Espanya contra l’oficialitat de les seleccions catalanes. Al text, Simon destaca com, tot i el gran esforç que ha hagut d’invertir Catalunya en la lluita per fer-se un lloc en l’aparador internacional, des de Madrid hi ha ordres estrictes perquè aquesta selecció no pugui tenir representació esportiva més enllà de les fronteres estatals.

Redacció
Redacció 19/02/2010

A la roda de premsa que ha acompanyat la presentació de ‘Catalunya contra Espanya.El partit interminable’, obra primogènita de Simon, l’autor ha admès que ‘la voluntat del poble de Catalunya és que d’alguna manera les seleccions catalanes tinguin algun tipus de reconeixement internacional, cosa que demostren les campanyes populars que s’han fet. Tot i això, Simon ha afegit que tot plegat no és gens fàcil, ja que ‘a Madrid, mani qui mani, sigui el PP o el PSOE, mantenen el mateix discurs d’impedir qualsevol tipus de reconeixement esportiu de Catalunya’.

En aquest sentit, Lluís Simon ha reivindicat un acord entre els governs espanyol i català com a solució a la problemàtica, tot i que ha al·ludit a la impossibilitat de l’hipotètic l’acord perquè ‘a Madrid tenen clar que d’aquest tema no en volen ni parlar’.

Pel que fa a la simbiosi entre el món esportiu i el món polític català, Simon ha assegurat que és legítim que a Catalunya l’esport vulgui ser reconegut internacionalment i a més legalment possible ‘ja que les federacions són entitats privades’. En el llibre, ha explicat, es fan referència a moltes qüestions polítiques, entre elles, s’ha referit a ‘ una de les causes que va provocar que Maragall perdés pes dins del partit socialitsta va ser la seva actitud amb les federacions catalanes’.

Relacionats