Dilluns, 26 de juliol de 2021 - Edició 1096
La República

L’independentisme canari vol que els ciutadans de les illes renunciïn a la nacionalitat espanyola

L’independentista canari, Antonio Cubillo, i el seu partit, “Congrés Nacional de Canàries” (CNC), ha redactat una nova constitució per als canaris. Cubillo, per exemple vol que els canaris renunciïn a la seva nacionalitat espanyola i que acceptin la canària. No només això, sinó que per exemple s’inventa una moneda pròpia per ales Canàries, l’àfrico. El periòdic ‘El Dia’, el de més tirada a les illes, oferix el segon lliurament de la proposta de constitució de Canàries com república federal llançada per l’independentista Antonio Cubillo. No us perdeu aquí una part de l’articulat.

Redacció
Redacció 17/09/2007

Recordem que fa poc a les Illes Balears no se les va deixar tenir un règim especial com si que el tenen les Illes Canàries. Doncs no sabem que passaria si des de les Balears es demanés el que ara el partit independentista de les Canàries s’ha empescat: redactar una constitució per al seu poble.

Entre altres coses, el projecte d’articulat constitucional recull que els canaris renunciaran a la seva nacionalitat espanyola, que els càrrecs religiosos haurien de ser canaris i que haurà una nova moneda: el áfrico. El text publicat per Cubillo diu així: “En representació del Projecte presentat pel partit “Congrés Nacional de Canàries”, CNC, braç polític del MPAIAC, que el seu articulat ha començat a difondre’s pel primer periòdic de Canàries, El Dia, a partir del 2 de setembre de 2007. Agraïm de nou al periòdic independent canari, El Dia, de més audiència en l’Arxipèlag, l’haver-nos permès la seva publicació i distribució, sobre la base de la llibertat de premsa i d’opinió, sobre un tema tan important per al nostre Arxipèlag que obre per fi en la història un ampli i necessari debat sobre la sobirania i els justs i legítims drets del nostre poble, pel que ja molts canaris parlen d’un abans i un després del 2 de setembre de 2007 en la història del nacionalisme canari, data que es van publicar els primers 15 articles d’aquest projecte.

A continuació, l’articulat.