Dimarts, 27 de juliol de 2021 - Edició 1097
La República

L’euríbor situa la seva taxa intradiària en el 5,425%

L’euríbor, tipus d’interès al qual es concedeixen la majoria de les hipoteques als Països Catalans, ha baixat avui per segon dia consecutiu fins a situar la seva taxa intradiària en el 5,425%, fet que sembla indicar que la iniciativa anunciada ahir pels països de l’euro zona per garantir el crèdit, així com la retallada de tipus d’interès feta la setmana passada de manera coordinada pels bancs centrals, comencen a tenir efecte.

Redacció
Redacció 13/10/2008

L’indicador ha retallat avui 0,064 punts respecte al taxa de divendres (5,489%) i 0,087 punts en relació amb el dimecres (5,512%), tot i que la taxa del mes continua molt per sobre de la que marcava un any abans, ja que si tanca avui el mes es col locaria en el nivell del 5,49%.

D’aquesta manera, l’euríbor retalla el seu diferencial respecte als tipus d’interès a Europa, que després de la retallada de la setmana passada se situen en el 3,75%.

El vicepresident primer del Govern i ministre d’Economia i Hisenda, Pedro Solbes, va expressar divendres passat la seva confiança que la lleugera retallada que va registrar l’euríbor constituís un indici que les mesures adoptades per l’executiu i les autoritats internacionals comencen a fer efecte al mercat.

Les mesures també s’han deixat notar avui a la Borsa, ja que tots els principals indicadors han obert amb significatius repunts, que en el cas de l’Íbex-35 han arribat a situar-se fins al 7%.