Dissabte, 7 de Desembre de 2019 - Edició 499
La República

L’ètica professional de la directora de l’Agència de Transparència de l’AMB salta pels aires

Segons consta el web del Parlament de Catalunya, la jurista i exdiputada independent d'ERC Gemma Calvet va cobrar 1938,31 euros de la prestació econòmica que tenen dret a percebre els diputats que causen baixa un cop finalitza la legislatura, si no tenen feina. La finalitat de prestació és, segons indica el Parlament, “facilitar la reinserció dels parlamentaris a la vida laboral una vegada deixen de ser-ho”. La petició per cobrar la prestació s’havia de cursar entre el 27 d’octubre de 2015 i el 27 de gener del 2016. El motiu de la data d’inici de la petició és perquè el 27 d’octubre va ser el dia en que els diputats de la X Legislatura van deixar de percebre el sou de diputat perquè es va constituir el nou Parlament. Aquest dia però, Calvet va ser nomenada directora de l’Agència de Transparència de l’AMB.

Redacció
Redacció 25/04/2016

Segons consta al Butlletí Oficial de la Província de Barcelona, el mateix dia que la fins llavors diputada Gemma Calvet va deixar de percebre el sou de diputada, el Consell Metropolità de l’Àrea Metropolitana de Barcelona va nomenar la Sra. Gemma Calvet i Barot directora de l’Agència de Transparència de l’AMB. Així doncs, Calvet va demanar la prestació al Parlament de Catalunya quan ja havia estat nomenada pel càrrec que li havia ofert l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau. De fet, la feina se li va oferir el mes de juliol i el 22 d’octubre de 2015, es va fer pública la seva acceptació.

El càrrec que ocupa Calvet és de nova formació, depèn directament de l’Àrea de Presidència de l’AMB, que recau en Ada Colau, i té una remuneració de 76.944,22 euros anuals. En el web de transparència de l’AMB consta que l’antiguitat de la Sra. Calvet és de novembre de 2015, sense assenyalar la data concreta.

L’anunci de l’Àrea Metropolitana de Barcelona que recull la decisió del Consell Metropolità de nomenar Calvet el 27 d’octubre de 2015 es va signar el 10 de novembre i el BOPB ho va fer públic el 20 de novembre de 2015. Calvet hauria aprofitat l’impàs per reclamar la prestació, fet poc ètic si es té en compte que el seu nomenament es va produir el 27 d’octubre del 2015 amb el seu coneixement i l’exdiputada ja sabia que la seva incorporació laboral seria immediata.

Relacionats