Dijous, 17 de juny de 2021 - Edició 1057
La República

Les quatre candidatures d’ERC presenten les signatures necessàries per presentar-se a les eleccions del juny

Les quatre candidatures que opten a liderar Esquerra Republicana presenten aquest dilluns, dia de la data límit, les signatures que els avalaran com a candidats a les eleccions internes del partit el pròxim 7 de juny. El llindar requerit pels estatuts del partit és l’obtenció d’un mínim de 507 signatures, o el que és el mateix, el suport del 5% dels militants. Segons fonts de les diverses candidatures, totes quatre han aconseguit les signatures necessàries, i en la majoria de casos, les han superat amb escreix.

Redacció
Redacció 05/05/2008

El tàndem Ernest Benach i Rafel Niubò, que encapçalen la candidatura ERC Futur, presentaran les seves signatures a dos quarts de dotze del migdia a la seu del partit a Barcelona. Malgrat que ERC Futur esperarà a demà per donar xifres oficials, fonts internes han assegurat que esperen arribar als 1.500 signants. Les últimes xifres, de dimecres per la tarda, recopilades per la pròpia candidatura, donaven a Benach i Niubò 1.100 signatures.

La corrent interna Reagrupament.Cat, liderada per Joan Carretero i Ruth Carandell, ha informat que presentarà també les signatures a última hora del matí de demà, ja que segons ha explicat el seu responsable d’Organització, Oriol Sallas, volen ser ‘els últims’ en fer-ho. Sallas no ha donat una xifra aproximada de suports amb els quals compten, però sí ha confirmat que en tenen ‘un mínim de 507’. Segons ha opinat Sallas, Reagrupament.Cat serà la candidatura que tindrà ‘més diferència entre vots i signatures’.

Pel que fa a Gent d’Esquerra, la candidatura de Joan Puigcercós i Joan Ridao, ja va presentar dimecres de la setmana passada 2.028 signatures a la seu del partit, una cinquena part del total dels militants d’Esquerra Republicana. Està previst que dilluns presentin al llarg de la jornada la resta de signatures recollides des de dimecres, que segons fonts internes de la candidatura sumen més de 200.

Quant a Esquerra Independentista, corrent interna encapçalada per Uriel Bertran i Jaume Renyer, està previst que presentin les seves signatures aquest dilluns a la una del migdia.