Diumenge, 20 de juny de 2021 - Edició 1060
La República

Les pluges permeten el tancament del canal d’Urgell uns dotze dies més

El president dels regants ha explicat que les pluges caigudes a la zona regada pel canal han estat d’entre 40 i 60 litres per metre quadrat fet que permetrà, segons Carné, que el panís i altres cereals tinguin aigua suficient per passar tot el mes de maig. A més, ha afirmat que amb les reserves acumulades els darrers dies, gairebé es pot garantir la campanya de reg durant tot el mes d’agost a la resta de cultius que es reguen amb les aigües d’aquest canal.

Redacció
Redacció 13/05/2008

Tot i això, Carné ha explicat que tot i les pluges caigudes a la plana, a la capçalera del Segre i als embassaments de Rialb i Oliana, les pluges han estat inferiors. En la darrera setmana el pantà de Rialb ha passat de tenir 60 a 82 hectòmetres cúbics mentre Oliana ha passat de 72 a 74, unes xifres que suposen un augment de reserves de 24 hectòmetres cúbics, segons dades del Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE). Així, a data de 12 de maig, l’embassament de Rialb es troba al 20% de la seva capacitat mentre Oliana al 73%.

La junta dels regants es reunirà novament aquest dimecres per avaluar les pluges d’aquests dies i decidir durant quants dies es mantindrà tancat el canal després d’avaluar les reserves existents a Rialb i Oliana amb les darreres precipitacions.