Dijous, 7 de juliol de 2022 - Edició 1442
La República

Les escoles catalanes de la Bressola celebren el seu 30è aniversari

Prop de mil persones entre alumnes, pares i mestres de les escoles catalanes de la Bressola s’han acostat al passeig Arístides Maillol de Perpinyà, on, durant tot aquest diumenge, se celebra la festa del trentè aniversari d’aquesta entitat, que gestiona vuit centres escolars de primària i de secundària a la Catalunya del Nord.

Redacció 28/05/2007

La festa de la Bressola ha començat amb l’actuació d’uns 400 alumnes, que han interpretat la Flauta Màgica, de Wolfgang Amadeus Mozart, adaptada i dirigida per Francesc Bitlloch, director de la Bressola de Sant Galdric de Perpinyà.

Posteriorment s’ha fet una cercavila amb el conjunt Àgora Percussions i a continuació un dinar de germanor. A la tarda han actuat el conjunt País de cotó, les dues colles castelleres nord-catalanes, els Castellers del Riberal i els Angelets del Vallespir, i a final de tarda, el grup Xerramequ Tiquis Miquis.

Així, a l’acte hi han assistit persones conegudes i pròximes a la Bressola com el futbolista del Barça Oleguer Presas i l’escriptor Roc Casagran, que havien destinat part dels beneficis del seu llibre, Camí d’Itaca, a l’entitat nord-catalana, així com l’escriptor rossellonès Joan Lluís Lluís, que va fer el mateix amb el seu últim llibre.

També han passat per la festa diversos politics, alguns afins a la Bressola com ara l’alcalde de Perpinyà, Joan Alduy, o el diputat candidat a la reelecció Daniel Machel; i d’altres, fins ara menys favorables a l’entitat, com el president del Consell General, Christian Bourquin, que ha sorprès amb la seva presència i s’ha compromès a ajudar la Bressola en el futur.

‘Estem en període electoral i han vingut polítics a visitar-nos i anunciar-nos coses bones per a la Bressola i evidentment, ara esperem que tot això es pugui concretar’, ha comentat el director general de la Bressola, Joan Pere Le Bihan.

Us recordem que la Bressola és una xarxa d’escoles privades que practica la immersió lingüística en català a França, en les comarques de la Catalunya del Nord. Amb 7 centres d’educació infantil i un col·legi d’educació secundària, uns 600 estudiants hi estan escolaritzats en l’actualitat.