Dijous, 29 de juliol de 2021 - Edició 1099
La República

Les assemblees de la CUP a Ponent es tanquen en banda i rebutgen tots els pactes electorals

La CUP no formarà part de cap aliança electoral a Ponent. Així ho ha decidit l’Assemblea Territorial de la formació de les terres de Lleida integrada per les federacions d’Alfés, Balaguer, Biosca, La Vansa i Fórnols, Les Borges Blanques, Lleida, Mollerussa i Torà, que han argumentat la negativa de pacte afirmant que  el projecte polític de la formació,  ‘depassa els cicles electorals i no es condiciona per aquests’. Segons informa el portal web Llibertat.cat, la CUP aposta per un model de ciutats i pobles basat en el treball des de baix i que surti del ‘carrer per arribar al saló de plens’. L’Assemblea Territorial deixa clar també que la formació defensa un projecte d’emancipació nacional que es lliga ‘ineludiblement’ amb els valors de la solidaritat, el respecte pel medi ambient, la justícia social i la societat antipatriarcal, fet que fa impossible el consens amb altres formacions polítiques per formar candidatures unitàries.

Redacció
Redacció 25/01/2011

Les converses realitzades en els darrers dies a diferents municipis de Ponent hauran de continuar sense la CUP, que ha decidit concórrer a les eleccions municipals del mes de maig en solitari. L’Assemblea Territorial de Ponent ha conclòs que el seu projecte polític ‘depassa els cicles electorals i no es condiciona per aquests’, per la qual cosa ‘cada assemblea local que decideixi concórrer a les eleccions ho farà amb veu pròpia sota les sigles de la nostra organització’.

Segons apunta aquest dilluns el portal web Llibertat.cat, la CUP afirma que cada nucli ‘decidirà la seva participació sense que això suposi aturar la feina que dugin a terme’.Així la formació informa que treballarà ‘colze a colze amb d’altres organitzacions i moviments en defensa dels seus objectius tant al carrer com en el saló de plens’.