Dijous, 12 de Desembre de 2019 - Edició 504
La República

L’eina d’Anna Gabriel per culminar la legislatura

Anna Gabriel ha confirmat que la CUP votarà sí a la qüestió de confiança de Carles Puigdemont fins i tot si no explicita els detalls d’un RUI, perquè entén que Junts pel Sí encara ho està debatent internament. Ho ha dit aquest matí en una entrevista a ‘Els Matins’ de Tv3, on no obstant ha posat sobre la taula la seva proposta: l’elaboració d’una llei de referèndums vinculants, que hauria de ser diferent de la llei de consultes populars no referendàries aprovada a l’avantsala del 9N de 2014. L’eina que ha deixat caure Gabriel hauria de permetre un RUI, però ha deixat clar que no és una imposició, sinó l’aposta de la CUP. 

Redacció
Redacció 05/09/2016

Convençuda que es pot organitzar un RUI vinculant i reconegut per Europa

La portaveu del grup parlamentari cupaire ha reiterat que l’hipotètic plebiscit no seria un nou 9N perquè seria vinculant, cosa que s’aconseguirà “amb determinació, voluntat i convenciment”. Segons ella, podria aconseguir reconeixement internacional si es fa seguint les pautes marcades pel consell europeu, que inclouen no marcar un mínim de participació perquè les forces del ‘no’ no facin boicots per fer augmentar l’abstenció.

Reunió entre la CUP i Economia aquesta setmana

Gabriel ha escenificat un apropament també en el tema dels pressupostos. Tot i que vol escapar de vincular la qüestió dels números, ha apuntat que a la reunió amb Puigdemont divendres passat “no vam parlar molt explícitament dels pressupostos, sí de com abordaríem la negociació”. En aquest sentit, ha confirmat una primera reunió amb la conselleria d’Economia per buscar “una entesa de mínims”, on buscaran acords perquè “els rics contribueixin una mica més”, per revertir retallades i privatitzacions o per incloure partides pel procés constituent o el referèndum si s’escau. 

Relacionats