Dijous, 5 d'agost de 2021 - Edició 1106
La República

L’auditoria sobre les deficiències del metro balear estarà feta “en poques setmanes”

El conseller de Mobilitat i Ordenació del Territori, Gabriel Vicens, va afirmar que l’auditoria sobre les deficiències del metro estaran llestes ‘en poques setmanes’ i revelarà els principals defectes del servei i les millors accions per a solucionar-los, unes solucions que marcaran, segons va dir, la data de reobertura del suburbà. ‘Aviat estarem parlant d’engegar-lo de nou’ va assegurar. En unes declaracions als mitjans de comunicació després de l’acte de benvinguda als nous treballadors de Serveis Ferroviaris de Mallorca (SFM), Vicens va explicar que ‘d’aquí poc’ estarà llest l’informe que es prepara sobre el metro, arran de les deficiències detectades en la infraestructura després de les pluges del passat mes de setembre, que van provocar la inundació de diverses estacions de la línia i com a conseqüència, la suspensió temporal del servei de manera indefinida.

Redacció
Redacció 20/11/2007

‘Hi ha algunes deficiències que s’estan solucionant, però per a unes altres estem esperant solucions que ens diguin quina és la via més adequada per a solucionar els problemes’ va recalcar Vicens, qui va assenyalar que la reobertura del suburbà ‘dependrà de les solucions que ens apunti l’informe’.

El conseller va mantenir que la idea del seu departament és solucionar els problemes greus que pateixen els viatgers perquè el metro s’engegui i va apuntar que la resta dels problemes secundaris ‘s’aniran resolent a poc a poc’. En aquesta línia va afirmar que, a pesar de l’engegada de la línia de transport, ‘no estarà tot arreglat’ ja que, al seu judici, ‘queda molt temps’ per a solucionar totes les deficiències que es detectin, encara que va incidir que a les més greus ‘se’ls donarà solució’.

Segons Vicens, les deficiències ‘són d’índole diversa’, ja que hi ha problemes estructurals ‘que estaran arreglats’ i altres d’arquitectura i de disseny d’estacions, afectades per l’entrada d’aigua. ‘No es pot consentir engegar el servei si els ciutadans estan sotmesos a veure si plou o no plou. Cal assegurar que les molèsties als ciutadans seran mínimes’ va sentenciar. En aquest sentit, el conseller va matisar que, el fet que es pugui reobrir pròximament la línia, ‘no descarta que pugui haver alguna estació tancada’, com podria ser la de Son Castelló, on segons Vicens, l’entrada d’aigua era més intensa. ‘No es pot córrer, s’han de solucionar les coses i esperar que els tècnics ens donin la millor solució’ va assenyalar.