Dimecres, 6 de juliol de 2022 - Edició 1441
La República

L’Auditori de Barcelona acollirà el I Festival Internacional de Piano

L’Auditori de Barcelona ha estat l’escenari escollit per acollir el I Festival Internacional de Piano entre els mesos de juny i juliol, el primer que es fa a Espanya, ja que, fins ara, no s’ha celebrat cap d'”aquestes característiques”, segons han informat els organitzadors. Obrirà el festival el pianista croat Ivo Pogorelich.

Redacció 01/06/2007

El festival pretén oferir un programa “de gran qualitat, i alhora posiciona Barcelona com una ciutat rellevant en l’àmbit de la música internacional” a l’Auditori.

El director de l’Agència Criterium Música i organitzador de l’esdeveniment, Carlos Laza, ha comentat que en aquesta primera edició es combinaran “figures consolidades amb membres de l’Escola Catalana de Piano” i que, més endavant, podrien incorporar-s’hi pianistes “del món del jazz, el flamenc o fins i tot la música pop”.

Ivo Pogorelich inaugurarà la primera edició d’aquest Festival Internacional de Piano el 30 de juny, amb un concert on interpretarà peces de Beethoven, Brahms, Scriabin i Rachmaninoff.

Amb aquesta nova iniciativa, que esperem que es consolidi al voltant de les activitats culturals d’estiu del Festival Grec, Barcelona acollirà una gran festa internacional de l’instrument rei per excel·lència.