Dijous, 30 de març de 2023 - Edició 1708
La República

L’alcalde de Lleida, nou president de la Xarxa de Ciutats TGV

L’alcalde de Lleida, Angel Ros, ha estat designat aquest divendres president de la Xarxa de Ciutats TGV en una reunió a Fitur a la qual han assistit representants dels 12 municipis que l’integren actualment. Ros ha explicat que per Lleida és un ‘honor’ presidir una xarxa que té com a objectius el desenvolupament d’estratègies i d’accions promocionals, a més de la difusió de la imatge de les ciutats que la integren. L’alcalde, que assumeix el càrrec després de tres anys en què la presidència ha recaigut a Saragossa, ha explicat que la designació servirà per impulsar les relacions i el turisme de cultura, de negocis entre ciutats de qualitat, i per aprofundir en la capacitat d’interlocució amb Renfe per a la millora dels serveis que presta la companyia.

Redacció 01/02/2008

Ros, que ha fet aquestes manifestacions des de Madrid, ha assenyalat que la Xarxa de Ciutats TGV és una ‘eina’ per ‘establir relacions, intercanvis culturals i turístics’ entre les ciutats que disposen d’aquesta infraestructura de qualitat ferroviària, a més d’un instrument per negociar amb Rnfe taxes, horaris i serveis que s’aporten a les ciutats que la integren.

En aquest sentit, ha recordat que Lleida sempre ha defensat que Renfe estableixi abonaments per als usuaris del TGV per a les persones que per feina o negocis són usuaris periòdics del servei. Segons ha afirmat, les noves llançadores entre Barcelona, Tarragona, Lleida i Saragossa anunciades per la companyia són ‘la línia per on s’ha d’anar i una bona política’.

L’alcalde de Lleida també ha recordat que durant molt anys per a Lleida ha estat ‘molt positiu’ ser terminal del TGV però ara la connexió amb Barcelona es converteix en un nou impuls a les seves capacitat. ‘Ara –ha dit- necessitem que arribi a Barcelona i també a la frontera francesa, i espero que ben aviat això pugui ser una realitat’.