Diumenge, 2 d'abril de 2023 - Edició 1710
La República

S’activa el Pla d’Emergències de Barcelona per l’apagada

L’Ajuntament de Barcelona ha decidit activar el Pla d’Emergències Municipal per l’apagada que aquest matí ha deixat sense subministrament elèctric nombrosos abonats de Barcelona. L’esmentat Pla implica el reforç de patrulles de la Guàrdia Urbana i de tots els serveis de Bombers de la ciutat. De moment les principals emergències han estat en ascensors i també en cruïlles conflictives sense semàfors.

Redacció 23/07/2007

Segons ha explicat un portaveu de Fecsa-Endesa, l’apagada s’ha iniciat cap a les 11 hores a causa de la caiguda d’una xarxa elèctrica de 220 quilowatts, gestionada per Red Eléctrica Española (REE), i de l’incendi en tres estacions transformadores al barri de Collblanc de l’Hospitalet de Llobregat, el passeig Maragall i l’avinguda Tarradellas de Barcelona.

El tall està afectant, almenys, des del passeig Sant Joan fins a la part alta de la Diagonal, més enllà de la plaça Francesc Macià, i des del barri del Raval fins al de la Bonanova, segons testimonis. L’avaria també afecta alguns municipis de l’entorn de la capital catalana.

Els Bombers de la ciutat han explicat que han hagut d’atendre nombroses trucades d’emergència per persones atrapades en ascensors sense servei. L’apagada també ha provocat problemes de circulació per l’avaria de molts semàfors i ha afectat parcialment el servei del metro i dels Ferrocarrils de la Generalitat.