Dimecres, 4 d'agost de 2021 - Edició 1105
La República

L’advocat de l’exalcalde convergent de Planoles en demana la llibertat negant el risc de fuga i de manipulació de proves

L’advocat Antoni Vergés ha presentat aquest dimarts el seu recurs a l’auto del jutge de Ripoll que dijous de la setmana passada va ordenar l’ingrés a presó de l’exalcalde de Planoles (Ripollès), Josep Fernández. En el recurs, Vergés esgrimeix que Fernández està plenament arrelat a la comarca on viu i que això esvaeix la possibilitat d’una fuga, tal i com contemplava el jutge.

En referència a l’alteració de possibles proves que també contemplava l’auto, la defensa de l’exalcalde diu que aquesta és ‘impossible’ perquè actualment Fernández no pot accedir a la informació i documents interns de l’Ajuntament pel fet que ha dimitit tant d’alcalde com de regidor.

Redacció
Redacció 14/10/2008

L’advocat defensor de l’exalcalde diu que l’argument de possible alteració de proves ‘no és creïble’ tenint en compte que actualment Fernández no té cap vinculació amb l’Ajuntament perquè va renunciar a tots els seus càrrecs. El recurs presentat aquest dimarts al jutjat de Ripoll també demana una rebaixa de la fiança de 30.000 euros fixada pel jutge. Vergés diu que tant la família com la defensa consideren aquesta quantitat de ‘molt excessiva’. Per això demana que sigui rebaixada considerablement en cas de que el jutge mantingui la situació de presó provisional. Pel representant de la defensa és molt important que l’exalcalde sigui excarcerat perquè amb el principal imputat a la presó li és especialment difícil obtenir documents o informació.

El recurs presentat pot trigar a resoldre’s més d’una setmana. Es tracta d’un període curt però -segons Vergés- cal tenir en compte que en aquest cas l’acusat es troba a la presó. Ara s’obre un període on el ministeri Fiscal i l’acusació particular exercida pel Consell Comarcal del Ripollès podran pronunciar-se sobre el contingut del recurs. Vergés insisteix que l’acusació particular mai ha demanat presó provisional per l’exalcalde.

Aquest dilluns, Vergés va visitar Fernández a la presó de Figueres. L’advocat assegura que l’exalcalde estava ‘molt enter’ i que començava a arguments per la seva defensa. L’advocat defensor defineix a l’alcalde com una persona ‘molt educada’ i que de seguida ‘sap reaccionar’.

L’advocat de la defensa ha explicat que després del ‘xoc inicial’ per l’ingrés a la presó que va ser molt ‘sobtat’, la família i els amics han començat a cercar els diners per fer front ea la fiança de 30.000 euros fixada pel jutge.

L’exalcalde de Planoles, Josep Fernández, està acusat de malversació de diner públic durant els 15 mesos del seu mandat. El candidat de CiU a les darreres municipals està acusat de retenir 3.000 euros durant uns mesos, crear comptes a nom del consistori sense informar l’equip municipal o fer transferències sense el consentiment administratiu.