Edició 2113

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 09 de maig del 2024
Edició 2113

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 09 de maig del 2024

La vergonya del Catalunya Exprés

|

- Publicitat -

L’aniversari del TGV Barcelona-Madrid ens ha de servir per fer una valoració del servei, que jutgem excessivament car i elitista, però també per fer una mirada a la resta d’infraestructures ferroviàries que, a dia d’avui, disposa el Principat. Així, i connectades Tarragona i Lleida amb Barcelona a través de l’alta velocitat -a uns preus massa elevats, però connectades al cap i a la fi- l’única capital catalana que no disposa de TGV és Girona.

Les connexions entre Girona i Barcelona continuen realitzant-se a través del Catalunya Exprés, i avui toca denunciar les misèries d’aquest servei. Als retards i problemes que estan causant les obres del TGV al servei diari -i que ja han provocat que el consistori gironí i els usuaris es mobilitzessin- cal afegir-hi els preus i les condicions del servei.

Publicitat

El viatge Girona-Barcelona en Catalunya Exprés cobreix una distància similar al trajecte del TGV Segovia-Madrid, però el viatge entre les capitals castellanes triga 32 minuts pels 83 minuts que triga el Catalunya Exprés, és a dir, prop de tres vegades més. Malgrat aquesta diferència abismal -servei de primera contra servei de tercera- el preu de l’abonament del Catalunya Exprés no és tres vegades més barat, ans el contrari, ben igual. L’abonament mensual pel trajecte Girona-Barcelona és de 160 euros, mentre que l’abonament pel Segovia-Madrid en val 190. Per acabar-ho de rematar, els usuaris castellans tenen dret a que els retornin el 50% del bitllet en retards de 15 minuts i la totalitat de l’import si el tren arriba 30 minuts tard, mentre que els usuaris catalans no tenen compensacions de cap mena i es troben indefensos davant els retards, que tristament són cada dia més habituals.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut