Divendres, 24 de setembre de 2021 - Edició 1156
La República

La “rojigualda” imposada a l’Ajuntament de Calldetenes només dura un dia

(ACN).- L'Ajuntament de Calldetenes (Osona) va decidir aquest dijous penjar la bandera espanyola a la façana de l'edifici consistorial “després d'esgotar totes les vies legals”. Amb tot, aquesta nit la uns desconeguts se l'han emportat, segons han explicat a l'ACN fonts municipals. L'Ajuntament ha interposat una denúncia als Mossos d'Esquadra i, de moment, no té intenció de penjar-ne un altra. 

Redacció
Redacció 17/04/2015

Al costat de la bandera, el consistori va penjar un cartell on es llegeix “la bandera espanyola oneja en aquest Ajuntament per imposició de l'Estat espanyol i en contra de la voluntat de la majoria de Calldetenes”. L'alcalde, Marc Verdaguer (CiU), està obligat a pagar una multa de 1.500 euros segons una sentència.
 
El govern espanyol ha denunciat un total de 102 municipis i consells comarcals per no penjar la bandera espanyola als seus edificis. Entre els denunciat hi ha nou municipis d'Osona, entre els quals Calldetenes. De fet, aquest és el primer poble de Catalunya condemnat amb una sentència i una multa. Per això, l'Ajuntament va decidir aquest dijous penjar la bandera espanyola després del procés judicial contra el consistori i el mateix alcalde, el qual ha de pagar una multa de 1.500 euros “a càrrec del seu patrimoni personal”.
 
El batlle, Marc Verdaguer, ha explicat a través d'un comunicat que ha arribat “al límit” i que es veu obligat a penjar la bandera, ja que, en cas de no fer-ho, seria reiteració i se'l tornaria a multar. A més, les conseqüències per no penjar aquest símbol poder arribar, fins i tot, a la inhabilitació o penes de presó. L'advocat que porta el cas ja ha anunciat que recorrerà la sentència per intentar evitar la multa.