Dimecres, 16 de juny de 2021 - Edició 1056
La República

La producció industrial valenciana cau un 7,7%

La indústria perd pes al País Valencià. La producció d’aquest important sector va disminuir al juny del 2007 el 7,7%. Encara mésincert és el fet que en teoria el juny és un més d’alt rendiment industrial. El capítol de descensos, el més rellevant es va registrar en la fabricació de màquines d’oficina i equips informàtics, amb una disminució del 29,6%. Des d’UGT-PV han afirmat que “Alguna cosa falla en la política industrial del País Valencià”.

Redacció
Redacció 07/08/2007

El País Valencià va registrar el major descens de l’Índex de Producció Industrial (IPI) registrat el passat mes de juny a nivell de l’Estat espanyol amb una caiguda del 7,7%, segons les últimes dades aportats per l’Institut Nacional d’Estadística (INE). Una xifra que xoca perquè el juny és un període de temps en el qual l’activitat industrial i comercial es realitza a ple rendiment. No obstant això, aquest descens no només l’ha viscut el País Valencià. A nivell estatal, el IPI va caure un 0,1% al juny, encara que les dades globals del primer semestre d’aquest any mostren que hi ha hagut un increment del 3,4% a l’Estat espanyol.

El País Valencià, a més, ha registrat un descens mig del IPI durant el primer semestre de 2007 del 1,6%. Per destinació econòmica dels béns, al juny es van apreciar a nivell estatal taxes de variació negatives en la producció de béns de consum, que va descendir el 0,8% interanual, doncs la pujada del 1,7% dels béns de consum durador no va compensar la caiguda del 1,3% dels de consum no durador. També van registrar descensos els béns intermedis, amb el 0,7% menys, i l’energia, que va baixar el 2,7%. Per contra, la taxa de variació dels béns d’equip va tenir un augment del 3,6%.

Per altra banda, el sindicat UGT-PV va assenyalar que la falta d’una política industrial en els últims anys “ha repercutit de manera negativa en la producció i l’ocupació d’aquest sector clau” i va reclamar un canvi progressiu en el model productiu de la Comunitat Valenciana. En un comunicat, fonts sindicals es van referir així a les dades fetes públics ahir per l’INE. A més, la central sindical va destacar que l’Enquesta de Població Activa (EPA) del passat mes de juliol va mostrar que des que va començar 2007 la població ocupada en el sector industrial a la Comunitat “ha descendit en gairebé 10.000 persones”. “Alguna cosa falla en la política industrial del País Valencià”, va declarar UGT-PV.